ESTE OFICIAL: Invatamantul la distanta de la Universitatea "Spiru Haret" a fost desfiintat!

ESTE OFICIAL: Invatamantul la distanta de la Universitatea "Spiru Haret" a fost desfiintat!

 ECATERINA ANDRONESCU  

Ordonanta de Guvern prin care se desfiinteaza invatamantul deschis la distanta de la Universitatea particulara Spiru Haret a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Studentii inscrisi la aceasta forma de invatamant care vor sa continue studiile trebuie sa se transfere la specializari acreditate sau autorizate de la aceeasi universitate sau de la altele.

"Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta", se arata in textul Ordonantei privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua programele de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate.

"In speta, se desfiinteaza invatamantul la distanta integral, din toate centrele Universitatii Spiru Haret, si cele teritoriale (...) si au fost scoase complet din circuit cele care au functionat atatia ani de zile absolut in afara legii", a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit actului normativ publicat in Monitorul Oficial:

•studentii inmatriculati in anul I la ID in perioada 2005-2008 isi pot continua studiile la programe de studii autorizate provizoriu sau acreditate.
•de acelasi drept beneficiaza si studentii inscrisi in acelasi interval, la programe de studii organizate la forma frecventa redusa.
•Ministerul Educatiei va recunoaste diplomele tuturor absolventilor care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile noii legi.

De asemenea, incepand cu intrarea in vigoare a actului normativ, institutia de invatamant superior va fi monitorizata special, pe o perioada de trei ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Educatiei. In perioada monitorizarii, Universitatea "Spiru Haret" va organiza examene de licenta.

In plus, "Spiru Haret" demareaza, in primul semestru al anului universitar 2009-2010, procedurile necesare alegerii unui recotor confirmat prin ordin al Ministerulu Educatiei.

In ultimele doua saptamani, Guvernul a emis doua acte normative prin care incearca sa reglementeze situatia Universitatii Spiru Haret. Potrivit NewsIn, reprezentantii institutiei de invatamant spun ca vor analiza cele doua decizii ale Guvernului si vor lua ulterior o hotarare. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de urgenţă, înmânate astăzi beneficiarilor de către prefect - FOTO

astăzi, 16:06
69

Prefectul Dan Şlincu şi funcţionari ai Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială au înmânat astăzi 26 de ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern în urmă cu dou...

CCIA Botoșani: Cursuri de calificare în meseria de agent de securitate!

astăzi, 15:23
230

CCIA Botoșani face înscrieri pentru curs GRATUIT de calificare agent de securitate. Cursul se adresează EXCLUSIV persoanelor fără loc de muncă, având minim 25 de ani, care d...

781 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele doua luni ale anului 2019

astăzi, 15:19
121

În primele doua luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Botosani au fost încadrate în muncă 781...