ESTE OFICIAL: Invatamantul la distanta de la Universitatea "Spiru Haret" a fost desfiintat!

ESTE OFICIAL: Invatamantul la distanta de la Universitatea "Spiru Haret" a fost desfiintat!

 ECATERINA ANDRONESCU  

Ordonanta de Guvern prin care se desfiinteaza invatamantul deschis la distanta de la Universitatea particulara Spiru Haret a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Studentii inscrisi la aceasta forma de invatamant care vor sa continue studiile trebuie sa se transfere la specializari acreditate sau autorizate de la aceeasi universitate sau de la altele.

"Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile/programele de studii/autorizate provizoriu/acreditate la forma de invatamant la distanta", se arata in textul Ordonantei privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua programele de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate.

"In speta, se desfiinteaza invatamantul la distanta integral, din toate centrele Universitatii Spiru Haret, si cele teritoriale (...) si au fost scoase complet din circuit cele care au functionat atatia ani de zile absolut in afara legii", a declarat Ecaterina Andronescu.

Potrivit actului normativ publicat in Monitorul Oficial:

•studentii inmatriculati in anul I la ID in perioada 2005-2008 isi pot continua studiile la programe de studii autorizate provizoriu sau acreditate.
•de acelasi drept beneficiaza si studentii inscrisi in acelasi interval, la programe de studii organizate la forma frecventa redusa.
•Ministerul Educatiei va recunoaste diplomele tuturor absolventilor care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile noii legi.

De asemenea, incepand cu intrarea in vigoare a actului normativ, institutia de invatamant superior va fi monitorizata special, pe o perioada de trei ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Educatiei. In perioada monitorizarii, Universitatea "Spiru Haret" va organiza examene de licenta.

In plus, "Spiru Haret" demareaza, in primul semestru al anului universitar 2009-2010, procedurile necesare alegerii unui recotor confirmat prin ordin al Ministerulu Educatiei.

In ultimele doua saptamani, Guvernul a emis doua acte normative prin care incearca sa reglementeze situatia Universitatii Spiru Haret. Potrivit NewsIn, reprezentantii institutiei de invatamant spun ca vor analiza cele doua decizii ale Guvernului si vor lua ulterior o hotarare. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Marţi, 24 Aprilie 2018
383

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au de...

Un dispensar TBC va fi construit în municipiul Botoșani!

Marţi, 24 Aprilie 2018
458

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, împreună cu Instituția Medico-sanitară Publică-Centrul Medicilor de Familie Bălți și Poliția de Frontieră Bălți, au demarat dezvoltarea unui p...

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

Marţi, 24 Aprilie 2018
182

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...