Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

În competiția din Polonia au fost prezentate șapte monodrame, selectate din peste 50 de spectacole.

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.

Aflat la prima ediție, evenimentul s-a desfășurat în perioada 19-24 aprilie 2024, la Cracovia, și a fost organizat de Asociaţia Clubului de Teatru Egiptean pentru Cultură şi Arte Kite (Teatrul Independent din Cracovia).

Două premii importante pentru Botoșani!

Botoșaniul a fost prezent în festival cu spectacolul ”Să nu ne răzbunați”. Echipa a fost formată din Silvia Răileanu – actor/regizor, Cristian Fluerariu – operator lumini imagine și Ionuț Poclid – autor dramatizare/operator sunet și subtitrare.

Povestea dramatică prezentată de Silvia Răileanu în spectacolul ”Să nu ne răzbunați” a câștigat în Polonia Premiul pentru cea mai bună actriță și Trofeul Festivalului.Spectacolul ”Să nu ne răzbunați” este o dramatizare realizată de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor. Distribuţia: Silvia Răileanu. Voce text: Cezar Amitroaei. Montaj şi procesare video: Florin Petrosceac.

Spectacolul a fost prezentat pe scena Teatrului „Vasilache” în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, dar şi la Festivalurile Internaţionale de Monodramă Bacău (2019), Mongolia – Ulan Bator (2019), Albania – Korça (2021), Ujhorod, Ucraina (2021), în Sharm El Sheik, Egipt (2021), Alexandria, Egipt (2022), Algeria (2022), Liban (2023), Sri Lanka (2023).

Următoarea destinație: Tunisia

Spectacolul de la Botoșani își urmează parcursul festivalier.

Astfel, în perioada 26 aprilie – 2 mai, producția ”Să nu ne răbunați” va fi prezentată pe scena Festivalului Internațional de Monodrame din Catharge – Tunisia, eveniment organizat de Asociația Festivalului Internațional de Monodrame, Carthage – Tunisia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent din Botoșani amendat după ce a dat petrecere în apartament!

astăzi, 12:14
33

S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 02:38. O echipă formată din polițiști locali s-a deplasat pe strada Ștefan Luchian, de unde se auzea muzica.Cele sesizate s-au c...

Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

astăzi, 11:53
242

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, spune că, pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în ...

USR Botoșani: ”Nu vă lăsaţi păcăliţi de lucrările făcute înainte de alegeri!”

astăzi, 11:24
43

Deși apreciază lucrările de asfaltare din ultimele săptămâni, USR Botoşani şi Alianţa Dreapta Unită  țin să-i atragă atenţia edilului şef că mandatul unui primar este de patr...