Eleva sergent plecată dintr-un sătuc din Botoșani, calificată la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie!

Seriozitate, determinare, muncă susținută și o pasiune aparte pentru valorile morale. Copila plecată dintr-un sătuc din județul Botoșani, fiica unor profesori dedicați, demonstrează încă o dată că orice vis devine posibil!

Eleva sergent plecată dintr-un sătuc din Botoșani, calificată la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie!

Alături de părinții săi, Simina Vacariu pășea în urmă cu trei ani în biroul informare recrutare din cadrul Centrul militar județean Botoșani, spre învățământul liceal militar.

Prin rezultatele obținute în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Simina își face părinții mândri (profesori în localitatea botoșăneană Ghireni, comuna Coțușca), dar și comunitatea din care a plecat pentru a-și construi o carieră militară.

Calificare la Olimpiada Națională de Filosofie!

Elev sergent Simina Vacariu. Și-a arătat și în aceast an școlar dragostea față de disciplinele socio-umane, reușind performanța de a obține calificarea la etapa națională a olimpiadei de filosofie.

Pasionată de științele socio-umane, Simina și-a valorificat potenţialul, reușind să înțeleagă legăturile dintre gândire și acțiune în diferite domenii, să își formeze o imagine asupra sinelui, a celor din jur și a societății, dar și să răspundă la întrebări legate de existență, cunoaștere, valori morale, limbaj sau rațiune.

”Aș vrea să mă opresc asupra unui cuvânt: iubire. Albert Camus spunea despre iubire că înseamnă să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranța de răsplată. Olimpiada, refugiu pentru sufletul elevului militar, în care renunți la micile bucurii pentru autodepășire. O altă iubire care dă sens vieții pentru mulți e cea pentru înțelepciune – filosofia. Din aceste două iubiri mi se împlinește viața, dar mai mult, performanța”, spune Simina.

Anul trecut, Simina a reușit frumoasa performanță de a obține mențiune la faza națională a olimpiadei de sociologie, iar în acest an, în perioada 27 aprilie-1 mai, va reprezenta colegiul militar la faza națională a olimpiadei de filosofie.

De pregătirea elevei se ocupă profesor Daniela Cârloanță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
14

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
208

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
766

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...