Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

Un accident banal a dezvăluit o boală cruntă pentru un copilaș. Matias a căzut de pe scări în timp ce se juca împreună cu alți copii și s-a ales cu un ochi vânăt.

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.

După investigații intense, medicii au descoperit o tumoră de aproximativ 3,5 cm în creierul copilașului. Diagnosticul a fost copleșitor: Sarcom Ewing, un tip rar de cancer care afectează nervii periferici.

Matias a trecut prin șase runde grele de chimioterapie, însoțite de dureri și lacrimi. După luni de luptă și suferință, rezultatele arătau intrarea în remisie. Părinții micuțului au respirat ușurați și au sperat că viața lor va reveni la normalitate.

”Am fost fericiți. Aveam controale la 3-6 luni, iar după un an de la terminarea tratamentului analizele arătau fără urmă de tumori. În acest timp copilul meu a revenit la o viață normală, a început să meargă la grădiniță, a primit în dar și un frățior pe care și l-a dorit foarte mult. Eram o familie fericită. În februarie anul acesta am observat însă că ochișorul lui iar începe se se umfle. Cu ajutorul rudelor și prietenilor am plecat în Turcia pentru investigații amănunțite”, a povestit cu lacrimi în ochi Ramona, mama lui Matias.

Diagnosticat inițial în 2020, copilul a primit o veste devastatoare trei ani mai târziu: boala a recidivat într-o formă mult mai agresivă, cu metastaze osoase și la coloană

"Ne simțim neputincioși și frânți. Am crezut că am învins monstrul o dată, dar el s-a întors mai furios ca niciodată. Mi se rupe inima văzând câtă suferință poate îndura un copil de numai 6 anișori. Suntem disperați”, a mărturisit Ramona.

Matias a fost supus de urgență unui tratament personalizat de chimioterapie, o intervenție chirurgicală la acel moment fiind extrem de riscantă, din cauza pericolului ca tumora să se extindă și mai mult. După prima cura ochișorul băiețelului arată deja mai bine, însă metastazele de la coloană l-au făcut să nu se mai poată ridica din pat, fiind necesare zile suplimentare de spitalizare. Costurile sunt însă enorme.

”Pentru a continua această luptă, familia lui Matias are nevoie de sprijinul nostru pentru a acoperi costurile tratamentului. Vorbim de peste 33.000 de euro, o cifră enormă pentru o familie deja împovărată de greutăți. Vă îndemnăm să fiți alături de noi în această luptă pentru viață. Fiecare contribuție, indiferent de mărime, poate face diferența între viață și durere. Împreună putem să îi oferim lui Matias și familiei sale sprijinul de care au atâta nevoie în aceste momente critice”, spune Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Denumirea entității: Asociația "SALVEAZĂ O INIMĂ"

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont bancar (IBAN):

Cont în RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont în Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont în USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să menționați "MATIAS CRISMARU" în detaliile plății.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
187

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
148

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1395

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...