Apelul lui Daniel Relenschi, după moartea fratelui său: ”Pentru noi este un șoc, mama a trecut prin clipe groaznice!”

Doi frați și o mamă nefericită, care și-a văzut neputincioasă fiul murind, la doar 40 de ani. Daniel și Cătălin Relenschi, doi artiști care au luptat cu greutățile vieții, cu neajunsurile zilnice, chiar și cu boala cumplită a lui Daniel.

Apelul lui Daniel Relenschi, după moartea fratelui său: ”Pentru noi este un șoc, mama a trecut prin clipe groaznice!”

 Cătălin Constantin Relenschi  

Obișnuit cu suferința după ce, ani la rând, a luptat cu o boală cruntă, Daniel Relenschi, cunoscut drept primul pictor 3D din România, nu s-a gândit niciodată că moartea pândea acolo unde niciunul dintre ei nu se aștepta. Fratele mai mare, Cătălin Constantin Relenschi, a murit luni, 22 aprilie, fiind găsit prăbușit în casă chiar de către mama lor.

Daniel și Cătălin, alături de mama lor, Doina Maxin-Relenschi. Toți trei pictau. Artiști pe care publicul botoșănean i-a regăsit în dese rânduri pe simeze. Mai puțin cunoscut decât fratele său, Cătălin absolvise la rândul său Școala Populară de Arte ”George Enescu” din Botoșani.


(Daniel și Cătălin Relenschi)

”O să vă povestesc puțin despre Cătălin!”

Daniel povestește că, pentru Cătălin, viața a fost ”o luptă continuă”.

”O să vă povestesc puțin despre Cătălin. Avea un suflet mare și tot timpul a fost dezamăgit de oameni pentru că avea așteptări mari care i-au fost înșelate și suferea mult din cauză asta. Căuta dreptatea și adevărul, era neobosit în căutările lui, voia să fie acceptat și iubit, apreciat pentru ce face, dar trăia constant cu ideea că nu se întâmplă asta. Viața pentru el era o luptă continuă, trăia totul la maxim și foarte intens...”, povestește Daniel Relenschi.

Ca artist, Cătălin”era foarte creativ și genial”, spune fratele său. Și nu doar atât: ”Un bun om de marketing, chiar dacă nu a studiat asta, și se vede în aportul adus promovării mele în diverse medii, talentat, empatic, devotat”.

Era, însă, pasionat și de istorie, geografie, mașini și în special de camioane, iubea animalele și natura în general.

”O foarte mare pierdere nu doar pentru familia noastră”

”Este o foarte mare pierdere nu doar pentru familia noastră, dar și pentru societate, care uneori este depreciativă exact cand nu ar trebui și avea o grămadă de visuri pe care din păcate nu le mai poate pune în practică, dar poate am s-o fac eu și îi voi onora numele astfel. Pentru noi este un șoc, iar mama din păcate a trecut prin clipe groaznice și nu cred că există cuvinte care să descrie ce trăiește ea acum, nici eu măcar nu aș putea ști”, spune Daniel.


(Cătălin Relenschi)

Lovitura cruntă a găsit familia complet nepregătită. Daniel Relenschi dezvăluie că dificultățile financiare nu le permit să se ocupe de pregătirile de înmormântare.

”Din păcate ne-a luat pe nepregătite, eu nu am reușit să fac economii pentru că am tot investit în artă, în mine, în mutarea mea la București și în atelierul din Botoșani pe care l-am ținut deschis în speranța că va fi de folos mamei si lui Cătălin și a fost. Doi clienți chiar acum două zile au renunțat la comenzi, alți doi care voiau să cumpere nu au mai cumpărat și când le-am cerut sprijinul nu au răspuns la rugămintea mea și este de-a dreptul șocant mai ales într-un astfel de moment... Mama de asemenea nu era pregătită pentru așa ceva și am făcut un calcul, iar costurile sunt cu mult peste acel ajutor dat de stat pentru înmormântare care oricum nu vine imediat”.

Orice ajutor este bine venit în această situație dramatică.

”Apelez la dumneavoastră, orice ajutor, oricât de mic ar fi un sprijin real. Va voi lăsa un cod IBAN pentru cont în lei, datele, dar și numărul meu de telefon care este conectat cu Revolut. Vă mulțumesc, vă mulțumim anticipat!”, încheie Daniel Relenschi.

Telefon: 0731813500

IBAN: RO88BREL0005522213120100

Daniel Andrei Relenschi

Libra Bank

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
358

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
620

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...