Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

Totul a început în luna decembrie 2023. Vacanța la bunicii din Botoșani avea să devină începutul unui lung calvar. Prima dată, Andrei a facut gripă și covid, posibil în același timp, cu un episod prelungit febril (15 zile).

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele analizelor foarte proaste VSH, CRP peste 120”, povestește tatăl lui Andrei.

 

I s-au administrat antibiotice fără răspuns, doar febra a dispărut.

”De acolo ne-au transferat la Sf. Maria la Iași unde a mai stat o săptămână în care au făcut investigații și tratament pentru giardia, analizele tot proaste, ne-au externat în ideea de a face o pauză și ca micuțul să meargă acasă și după să continuăm investigațiile. La o zi după externare, a făcut un episod febril de o zi, atunci plecând la București la Marie Curie, unde a stat 10 zile făcând tot felul de analize, rezultatele îmbunătățindu-se sensibil”, mai spune tatăl lui Andrei.

Nimeni nu a luat în considerare capul, toată lumea se îndrepta către o boală autoimună.

”Ne-am externat, am continuat investigațiile pe cont propriu pe la mai mulți medici, Adrian Stanciu, Alexis Cochino (ne-a îndrumat să facem RMN)”.

În tot acest timp, la intervale de două săptămâni, erau repetate, care au început să se înrăutățească.

”Acum o lună, soția a observat la mersul lui o problemă la piciorul drept cu care nu călca corect, mâna dreaptă tremură foarte tare. Am mers la Obregia, la Dr. Barca, care l-a consultat neurologic observând probleme pe toată partea dreaptă, a considerat că trebuie RMN și atunci am descoperit inflamația de pe cerebel”, spune tatăl lui Andrei.

Conform documentelor medicale de la dosar, se arată următoarele:

Pe data de 25 se practică biopsia percutană ghidata cu ajutorul neuronavigației.

În urma biopsiei, rezultatul examenului anatomo-patologic, imunohistochimic și aspectele histopatologice sunt sugestive pentru o tumoră mezenchimală intracraniană/histiocitom fibros angiomatoid.

Familia a luat legatura cu spitalul din Roma, costurile estimate conform scrisorii primite de la Bambin Gesu fiind de 500.000 euro.

”Noi nu știm cum arată 500.000 de euro, dar știm că pornim la drum și o vom scoate la capăt, alături de familia și prietenii lui Andrei, oricât de lung și anevois va fi drumul!”, spun reprezentanții Asociației Hope and Love for LIFE.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
1

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
106

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
47

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...