Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

Totul a început în luna decembrie 2023. Vacanța la bunicii din Botoșani avea să devină începutul unui lung calvar. Prima dată, Andrei a facut gripă și covid, posibil în același timp, cu un episod prelungit febril (15 zile).

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele analizelor foarte proaste VSH, CRP peste 120”, povestește tatăl lui Andrei.

 

I s-au administrat antibiotice fără răspuns, doar febra a dispărut.

”De acolo ne-au transferat la Sf. Maria la Iași unde a mai stat o săptămână în care au făcut investigații și tratament pentru giardia, analizele tot proaste, ne-au externat în ideea de a face o pauză și ca micuțul să meargă acasă și după să continuăm investigațiile. La o zi după externare, a făcut un episod febril de o zi, atunci plecând la București la Marie Curie, unde a stat 10 zile făcând tot felul de analize, rezultatele îmbunătățindu-se sensibil”, mai spune tatăl lui Andrei.

Nimeni nu a luat în considerare capul, toată lumea se îndrepta către o boală autoimună.

”Ne-am externat, am continuat investigațiile pe cont propriu pe la mai mulți medici, Adrian Stanciu, Alexis Cochino (ne-a îndrumat să facem RMN)”.

În tot acest timp, la intervale de două săptămâni, erau repetate, care au început să se înrăutățească.

”Acum o lună, soția a observat la mersul lui o problemă la piciorul drept cu care nu călca corect, mâna dreaptă tremură foarte tare. Am mers la Obregia, la Dr. Barca, care l-a consultat neurologic observând probleme pe toată partea dreaptă, a considerat că trebuie RMN și atunci am descoperit inflamația de pe cerebel”, spune tatăl lui Andrei.

Conform documentelor medicale de la dosar, se arată următoarele:

Pe data de 25 se practică biopsia percutană ghidata cu ajutorul neuronavigației.

În urma biopsiei, rezultatul examenului anatomo-patologic, imunohistochimic și aspectele histopatologice sunt sugestive pentru o tumoră mezenchimală intracraniană/histiocitom fibros angiomatoid.

Familia a luat legatura cu spitalul din Roma, costurile estimate conform scrisorii primite de la Bambin Gesu fiind de 500.000 euro.

”Noi nu știm cum arată 500.000 de euro, dar știm că pornim la drum și o vom scoate la capăt, alături de familia și prietenii lui Andrei, oricât de lung și anevois va fi drumul!”, spun reprezentanții Asociației Hope and Love for LIFE.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
167

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
595

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
233

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...