Un tată paralizat și o mamă bolnavă, care își iubesc copiii ca ochii din cap, au nevoie de ajutor! (Foto)

Tatăl a paralizat într-o zi, pe când când se întorcea de la ședința cu părinții, după ce a mers pe jos pe un ger cumplit. Mama a moștenit o boală genetică, iar starea ei de sănătate se degradează de la o zi la alta.

Un tată paralizat și o mamă bolnavă, care își iubesc copiii ca ochii din cap, au nevoie de ajutor! (Foto)

Un tată paralizat, imobilizat la pat și o mama bolnavă din satul Tocileni au nevoie de ajutorul nostru pentru a fi alături de cei trei copii și a-i sprijini, atât cât pot, în calitate de părinți.

Mama a moștenit o boală genetică, de care au suferit și mama și fratele ei, care au murit. Până să se declanșeze această boală era o femeie foarte frumoasă, harnică și în putere, care se ocupa de toate treburile casei. Din păcate, starea ei de sănătate s-a degradat de la o zi la alta.

Tatăl, stâlpul familiei, om muncitor, care provine dintr-o familie de oameni modești cu 5 copii, a paralizat.

Cum a paralizat?

În urmă cu câteva săptămâni, pe un ger cumplit, tatăl a mers pe jos în satul vecin, la Școala Stauceni, pentru a participa la ședința cu părinții a fiului din clasa a V-a. După ședința cu părinții s-a pornit înapoi spre casă, tot pe jos, dar din păcate n-a mai ajuns… Niște oameni care mergeau pe stradă l-au văzut căzut la pământ și au chemat urgent salvarea. A fost dus la spital, unde s-a constatat că a paralizat total pe partea stângă (posibil să fi făcut un AVC).

În urmă cu vreo 4-5 ani, tatăl a paralizat pe partea dreaptă, mâna și picior. Atunci, preotul din sat s-a mobilizat și împreună cu oamenii a strâns o sumă de bani la biserică. Cu banii respectivi, tatăl a reușit să-și cumpere tratamentul și să vină în Botoșani și să facă foarte multe ședințe de fizioterapie la Spitalul din Botoșani și astfel a reușit să-și poată refolosi piciorul drept, dar din păcate, mâna dreapta o folosește foarte foarte puțin și-n prezent (nu poate mânca singur).

De tânăr, a lucrat că cioban la oi și ca văcar și a strâns ban cu ban, pentru a-și face o căsuța pentru cei trei copii. Căsuța are trei camere, dar o cameră este nelocuibilă, nu este finalizată și nici exteriorul încă nu este finalizat. Locuiesc în două camere și încearcă să se încălzească în ambele camere de la o singură sobă mică din tablă. După ce și-a revenit cât de cât de la prima paralizie a mers din nou cu vacile și cu oile la păscut, până-n ziua geroasă în care a fost găsit pe drum, căzut la pământ și... paralizat.



În urmă cu câțiva ani erau o familie care se descurca singură... Soția era o soție frumoasă și-n putere care făcea toate treburile casei, iar tatăl era plecat de dimineață până seară cu oile sau vacile la păscut.

De când starea mamei s-a degradat și a apărut prima, iar acum și a doua paralize a tatălui, viața lor s-a schimbat total.

Copiii au fost "luați" în grija bunicii, care locuiește în aceeași curte cu ei, pentru a nu risca, pe lângă bolile crunte cu care se lupta acești părinți, să fie cumva despărțiți și de propriii copii (considerându-se că nu pot fizic să-i îngrijească) pe care-i iubesc nespus de mult.

”Dintotdeauna mi-a fost milă de oamenii bolnavi și de copiii nevinovați... Dacă ești sănătos și muncitor te descurci cum poți, dar dacă ești bolnav și mai ales paralizat e greu, e foarte greu (de neimaginat) mai ales pentru un om căruia toată viață i-a plăcut să muncească”, a transmis preoteasa Anamaria Macuc, de la parohia Pacea din municipiul Botoșani, cea care a făcut și apelul public de ajutor pentru familia din Tocileni.

Mama face curat și mâncare, atât cât poate și cum poate, evident cu dificultate, mai ales că nu au anumite condițîi sau facilități (nu au apă curentă). Focul în sobă îl face bunica, mamei îi este greu să-l facă, în situația de față. Mama dintotdeauna a spălat rufele la mâna, se chinuie așa cum poate, bolnavă fiind.

”Sunt oameni liniștiți, nici mama, nici tata nu beau, nu fumează. Singurul lor venit este pensia de handicap a mamei de 400 lei și alocațiile copiilor”, spune preoteasa.

Pentru a le ușura cât de puțin suferința și a le face cât de cât viață mai ușoară, cei care dorim, îi putem ajută cu bani pentru medicamente și pentru recuperarea medicală a tatălui; scaun tip WC adulți (este o nevoie urgență, am pus poză orientativă), un frigider, covoare, lemne pentru foc, alimente, produse de igienă, un dulap pentru haine, pilote, lenjerii de pat, pături, parchet sau podea, o mașină de spălat semiautomată, rechizite pentru copii.

De asemenea, este nevoie de ajutor pentru susținerea financiară a fetei din clas aa VIII-a pentru a continuă studiile în oraș, hăinuțe și încălțăminte: fată 14 ani (haine mărimea M și încălțăminte nr. 39), băiat 11 ani (haine mărimea 152, încălțăminte nr. 38-39), față 7 ani (haine mărime 131, încălțăminte nr. 31), mama 37 ani (haine mărimea L și încălțăminte nr. 41), tată 45 ani (haine mărimea XL, încălțăminte nr. 42).

”Casa este nefinalizată și este mai mică în realitate decât pare în poză. Au două camere mici, simple (se trece din una în alta și-n cea de-a doua cameră nu au deloc curent electric, seara stau pe întuneric, am observat la ultima vizită, și încă o cameră în chirpici (cu pereții cam strâmbi) pe care tatăl speră, cândva, prin muncă lui să o finalizeze. Tatăl este optimist și speră că se va ridica din patul suferinței și se va reapuca de treaba, așa cum a făcut și după prima paralizie, dar momentan are nevoie de multă recuperare medicală”, a completat preoteasa Anamaria Macuc.

Adresa: Ungureanu Sorin, Sat. Tocileni, Com. Stauceni, Jud. Botoșani.

Telefon: 0755468567 Burlacu Cristina Petronela (verișoara)

Număr de cont: RO60BTRLRONCRT0416535201 deschis la Banca Transilvania pe numele Burlacu Cristina Petronela (verișoara care-i mai ajută, el sau soția lui neavând cum să se deplaseze la banca în Bt).

Dacă doriți să-i ajutați, dar nu reușiți să ajungeți personal la ei, puteți lasa darurile dv. la Biserica Pacea, în clădirea în șantier din spatele bisericii, până Duminică când le voi duce. Scrieți pe pachete "TOCILENI". Este deschis zilnic între orele 8:30- 15:30.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
33

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
894

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
414

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...