Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

Hakim Abdallah a fost eliminat în prelungirile primei reprize din FC Botoșani - Dinamo, scor 2-1, după o intrare periculoasă la Romario Benzar.

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

   Foto: Fanatik.ro

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ajuns de urgență la spital.

Din păcate, meciul dintre FC Botoșani și Dinamo n-a fost lipsit de incidente. Abdallah fiind cel care a ratat un penalty și a fost eliminat în urma unei intrări periculoase asupra lui Romario Benzar.

Pur și simplu, jucătorul lui Dinamo i-a dat un picior în cap lui Romario Benzar în timpul unui duel care se voia a fi la minge. Crampoanele lui Abdallah i-au străpuns pielea fostului fotbalist de la FCSB și ambulanța a trebuit să intervină de urgență pe gazon.

După ce i-a fost pus guler cervical de către medicii de pe ambulanță, Romario Benzar (32 de ani) a fost transportat de urgență la spitalul din Botoșani, unde a fost cusut.

Fotbalistul lui FC Botoșani a ieșit din operație azi noapte în jurul orei 00:30. Din informațiile Fanatik, examenul cu Computerul Tomograf (CT) a ieșit bine, însă urmează să mai facă si alte examinări pe parcursul zilei de astăzi.

„Pacientul a ajuns în serviciul nostru stabil din punct de vedere hemodinamic. În urma investigațiilor clinice și paraclinice, a examenului computer tomograf și a consultului de specialitate neurologic s-a stabilit că pacientul este stabil și va merge cu tratament la domiciliu”, a declarat Ramona Guraliuc, medic șed UPU-SMURD al Spitalului Județean de Urgență Botoșani, potrivit Fanatik.

Diagnosticul pus de medici a fost traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu o plagă zdrobită parietală, de aproximativ 5 centimetri.

„Pe lângă Benzar, care este la spital, Țigănașu are capul spart de la faza penalty-ului, Șeroni are o tăietură pe tibie, unde nici nu s-a acordat fault, să nu mai vorbim de cartonaș. Sperăm că nu sunt accidentări serioase, cu toate că la Benzar este greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare”, a transmis Bogdan Andone, antrenorul FC Botoșani.

Benzar: ”Zece zile nu am voie să fac nimic”

„Am o gaură și o ruptură de cinci centimetri pe scalp. Zece zile nu am voie să fac nimic. Nu am primit niciun mesaj sau vreun telefon de la Abdallah, dar nu asta e important, nu am eu nevoie de așa ceva. Ăsta e caracterul lui, nu am ce să comentez, dacă o să mă sune, o să-i accept scuzele, nu sunt ranchiunos. Ce e important și ce vreau să spun este, în primul rând, că trebuie ca noi, fotbaliștii, să ne protejăm între noi, fiecare muncește în meseria asta și e păcat să accidentezi pe cineva și să-l scoți din circuit. Nu e plăcut, dar dacă le-a fost permis la meciul cu Poli Iași, când l-au nenorocit pe copilul ăla, atunci pot să intre cum vor ei.

Trebuie să fie doar sânge sau să vină salvarea să-i dea roșu. Au postat cei de la noi, avem trei jucători, Șeroni are tibia vraiște, Țigănașu, ok, că a pus capul acolo cu Patriche, nu poți spune că e intenționat, dar la mine și la Șeroni e ceva de… ca la mine la sat la liga a V-a. Și ăia se protejează între ei.

Joacă dur, dar în limita regulamentului, au fost intrări, împingeri, înțeleg, dar până într-un punct. Sunt foarte mulți străini care vin la noi în România și, pur și simplu, nu știu, nu au junioratul făcut, au niște intrări pe care nu le înțelegi. Te uiți la televizor și vezi că nu au nicio șansă la minge, bagă capul, corpul, talpa, chiar dacă nu au vreo șansă, doar pentru a produce ceva. Dacă nu ai nicio șansă, ce vrei să mai produci? Vrei să nenorocești pe cineva? Lasă mingea să treacă, rămâi pe picioare, ești în duel”, a declarat Romario Benzar, pentru ProSport.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...