Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

Campionatul Național de Semimaraton s-a desfășurat la București la finalul săptămânii trecute.

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru categoriile de vârstă U20  și Tineret, competiție organizată de către Federația Română de Atletism la București.

Liceul cu Program Sportiv Botoșani s-a înscris în competiție cu două echipe de junioare și o echipă de juniori care au luat startul alături de cei mai buni atleți fondiști ai României.

Și în anul 2024 Liceul cu Program Sportiv Botoșani confirmă la nivel național prin secția de atletism, echipa de băieți aliniată la startul competiției reușind să se impună devenind campioni naționali atât la categoria de vârstă U20, cât și la Tineret. Sportivii care au făcut posibil acest rezultat remarcabil sunt Andrei Pașcanu, Ștefan Parasca, Victor Epure și Nemțuc Valentin.

Supremația secției de atletism a fost confirmată și în competiția dedicată fetelor, Liceul cu Program Sportiv Botoșani aliniind la start 2 echipe, adjudecându-și și aici titlul de campioană națională:

L.P.S. Botoșani A: campioane naționale la categoria de vârstă U20 și vicecampioane la  categoria de vârstă Tineret. Echipa a fost formată din Ștefania Țicăleac, Alexandra Politic și Denisa Podariu.

L.P.S. Botoșani B: vicecampioane naționale la categoria de vârstă U20 și medalie de bronz la categoria de vârstă Tineret. Echipa a fost formată din Crina Achihăiței, Andreea Focan și Ecaterina Cucu.

În competiția individuală Liceul cu Program Sportiv a mai obținut încă 4 medalii prin sportivii:

  1.                 Ștefania Țicăleac: medalie de aur la U20 și medalie de argint la Tineret
  2.                 Alexandra Politic: medalie de bronz la U20
  3.                 Andrei Pașcanu: medalie de argint la U20


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai mulți elevi din Botoșani au testat ochelarii care simulează consumul de droguri! (foto)

astăzi, 17:12
15

În această săptămână, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat la Seminarul T...

O ceartă între două profesoare de la o școală din apropiere de Botoșani s-a încheiat la spital: „S-a izbit pe jos ca și cum aș fi împins-o eu”

astăzi, 16:03
716

Două profesoare de la Școala Gimnazială Zamostea din Suceava se acuză reciproc de loviri. Conflictul ar fi pornit după ce una dintre ele, care este directoarea școlii, nu ar fi lăsat-o pe coleg...

Posturi de medici scoase la concurs de cea mai mare unitate sanitară din Botoșani!

astăzi, 12:22
448

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a mai multor posturi vacante de medic.Este vorba despre un post cu normă întreagă de med...