Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a întâmplat în cazul simulărilor examenelor naționale, după cum a declarat ministrul Educației, Ligia Deca: „Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red), tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare, ca să nu avem diferențe mari între corectori.”

„Oricum, ceea ce ne asigură o siguranță sporită este faptul că toți colectorii vor fi în centre de evaluare. Ei vor participa la ședințe de instruire cu subiectele în față, cu baremul în față, pentru a asigura și o coerență a abordării de corectură. Deci nu mă aștept să avem problemele pe care le-am întâmpinat uneori la simulare. Simularea a ajutat și pentru recapitulare, și pentru consolidare, dar și pentru rodarea sistemului”, a precizat ministrul Educației.

Cât privește posibilitatea ca  profesorii să aibă posibilitatea de a corecta de acasă, așa cum s-a întâmplat în cazul simulărilor, Ligia Deca declară: „Nu, nu ne dorim acest lucru, tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare, ca să nu avem diferențe mari între corectori. Deci, din aceste motive, considerăm că profesorii pot fi în centrele de corectură, mai ales că în acea perioadă nu mai avem activități didactice, deci pot dedica exclusiv corecturii.

Pe 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat că evaluatorii vor fi instruiți în ziua examenului: „Imediat după ce se publică baremele și subiectele, se vor face sesiuni de instruire ale evaluatorilor pe subiectul respectiv, cum abordăm fiecare subiect, astfel încât diferențele să fie minime.”

Ministerul Educației nu a venit cu niciun răspuns legat de nemulțumirea profesorilor care au avut de corectat un număr mare de lucrări la simulările examenelor naționale, fără să fie remunerați pentru activitatea prestată, potrivit unui informări a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Ligia Deca, ministrul Educației, i-a tratat cu mulțumiri, luni, 25 martie, pe profesorii care au evaluat lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională și BAC 2024: „Știm efortul și le mulțumesc profesorilor pentru el”.

Mai multe, pe edupedu.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
17

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
268

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
234

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...