Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinții trebuie să le cunoască, astfel încât copiii lor să utilizeze internetul în mod sigur.

Părinții îngrijorați de felul în care copiii lor folosesc internetul, care nu cunosc suficient de bine această problemă și nu știu cum să reacționeze, e bine să știe câteva lucruri de bază:

1. Rezervați-vă timp pentru a vă iniția sau a învăța mai multe despre internet, este o investiție în siguranța și sănătatea copiilor voștri.

2. Selectați un furnizor de servicii de internet care oferă posibilitatea de acces filtrat.

3. Așezați calculatorul conectat la internet într-o cameră mai accesibilă din casă, de unde puteți supraveghea când și pe ce site-uri intră copiii; nu puneți computerul în dormitor sau în birou.

4. Petreceți timp pe internet cu copiii dumneavoastră, chiar dacă sunteți puțin interesați de acest lucru sau nu considerați că ați avea cunoștințele necesare; veți fi surprinși cât de mult se vor bucura copiii, dar și dumneavoastră.

5. Încurajați-vă micuții să reflecteze la ceea ce găsesc pe internet și să vă pună întrebări în cazul în care găsesc lucruri contrare despre ceva ce au învățat la școală sau știau din alte surse.

6. Concentrați-vă pe site-urile bune și pe materialele potrivite și folositoare pentru vârsta lor.

7. Explicați-le copiilor cum să utilizeze e-mail-ul (şi reţelele sociale) în mod responsabil. Este o componentă utilă a internetului, dacă este folosit în mod corespunzător.

8. Încurajați-vă copiii să vă aducă în atenție orice li se pare suspect și acordaţi-le atenţie, căutând explicații și soluții la problemele aduse în discuție.

9. Atenționați-i să nu dea niciodată informații personale și fotografii de-ale lor sau ale familiei nimănui de pe internet, fără permisiunea dumneavoastră.

10. Spuneți-le copiilor să nu completeze chestionare de pe internet fără a vă cere părerea mai întâi.

11. Sfătuiți-i să nu răspundă mesajelor agresive sau aluzive și să vă înștiințeze atunci când se confruntă cu situații în care se simt inconfortabil.

12. Nu le permiteți să se întâlnească cu persoane pe care le-au cunoscut pe internet, cu excepția cazului în care dumneavoastră sau cineva de încredere este prezent la aceste întâlniri sau există un alt motiv întemeiat.

13. Nu exagerați în cazul în care copiii dumneavoastră vă aduc în atenție ceva nepotrivit - vor fi intimidați și data viitoare nu vor mai îndrăzni să vă spună ceva.

14. Să aveți în vedere faptul că proprii copii tind să devină secretoși când e vorba de materiale interzise (care conțin violență sau pornografie).

15. Amintiți-le că aceste reguli se aplică ori de câte ori folosesc internetul, chiar și în afara casei, la școală sau la bibliotecă.

16. Mai presus de toate, comunicați cu ei. Cea mai bună protecție este dată de relațiile bune și o viață sănătoasă de familie, în care membrii petrec timpul împreună, cât se poate.

Sursa: doxologia.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă decizie a magistraților suceveni în privința Monicăi Adăscăliței!

astăzi, 15:35
75

La începutul lunii mai, judecătorii Curții de Apel Suceava au decis prelungirea arestului la domiciliu în cazul Monicăi Adăscăliței, fostul manager de la Spitalul Județean „Ma...

Stadionul din Mioveni, plin pentru prima dată după foarte mult timp!

astăzi, 14:59
151

Pentru a avea parte de o susținere cât mai mare din tribune, CS Mioveni a lăsat intrarea liberă la meciul cu FC Botoșani.Se pare că strategia aceasta și-a atins scopul, pentru că, pot...

Comuna Frumușica și satul Gribova de peste Prut s-au înfrățit, joi a fost semnat acordul! (foto)

astăzi, 14:26
48

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat joi la ceremonia de semnare a acordului de înfrățire între comuna Frumușica, județul Botoșani și satul Grib...