Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

Catalogat că se implică într-o misiune sinucigașă, tehnicianul de 49 de ani a scos echipa moldoveană din zona direct retrogradabilă, după ce a învins Dinamo cu 2-1.

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

 Bogdan Andone  Foto: Digisport

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.

“Mi-a zis că mă salvează în decembrie, când eram mort”

Zece puncte în play-out și alte nouă din iarnă, în sezonul regulat, au fost aduse de FC Botoșani sub comanda lui Bogdan Andone, care e antrenor principal de numai cinci ani, după ce a fost secundul lui Marius Șumudică, timp de șase sezoane.

Șumudică îl știe foarte bine pe Bogdan și este cel care l-a recomandat la Botoșani, ba chiar a garantat că poate salva echipa, atunci când prea puțini mai credeau asta.

„E adevărat, a contat foarte mult ce mi-a spus Marius Șumudică. El mi-a zis e un om serios, că mă salvează, în decembrie când eram mort. Uitați că acum are dreptate, dar o să vorbesc după terminarea campionatului”, a recunoscut, zilele trecute, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, în direct la Fanatik Superliga.

Și-a deschis o școală de fotbal acasă, la Aiud

Bogdan Andone este de loc din Aiud, acolo unde a deschis o școală de fotbal, care îi poartă numele, unde sunt peste 100 de copii, și ori de câte ori are ocazia merge să asiste și chiar se implică în antrenamente. În rest, de școală se ocupă fratele său, Radu Andone, și el fost fotbalist. Ca antrenor, Andone e un tip care pune foarte mare accent pe disciplina tactică, e considerat un bun motivator și un tehnician obsedat de detalii.

A fost ofertat să plece la Petrolul

Cu Andone pe bancă, Botoșaniul a bătut acasă CFR Cluj, Poli Iași (în sezon și în play-out), FCU Craiova și Dinamo, a remizat cu Farul și Universitatea Craiova și a pierdut doar cu Sepsi.

FC Botoșani mai are de jucat un singur meci acasă, cu Voluntari, și două în deplasare, cu Petrolul și Oțelul. Din păcate, cel puțin la două dintre ele, Bogdan Andone nu va putea sta pe bancă, urmând a fi suspendat pentru eliminarea stupidă, dar meritată, din meciul cu Dinamo.

Bogdan Andone a avut ocazia de a pleca de la Botoșani, la finalul sezonului regulat, când a fost ofertat de Marian Copilu să preia Petrolul. Antrenorul a refuzat propunerea de a merge la o echipă mult mai bine clasată, care cochetase cu play-offul, și chiar l-a informat pe Valeriu Iftime de oportunitatea care i se ivise în carieră.

Bogdan Andone ca antrenor principal: 

FC Botoșani (decembrie 2023 – prezent)

Apollon Limassol (februarie 2023 – august 2023)

FC Voluntari (decembrie 2020 – mai 2021).

Astra (octombrie 2019 – septembrie 2020)

Viitorul Pandurii Târgu Jiu (octombrie 2018 – ianuarie 2019),

Metaloglobus București (iulie 2018 – octombrie 2018)

ASU Poli Timișoara (iunie 2017 – martie 2018, și iunie 2022-septembrie 2022)

FCSB (iulie 2019 – august 2019)

Olimpia Satu Mare (iulie 2016 – iunie 2017)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
174

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
360

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
96

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...