După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

Începând din anul 2004, o persoană cu grave probleme de infirmitate fizică a fost exploatată fără milă de un bărbat. Procurorii DIICOT au reușit să încheie acest coșmar.

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.

A fost plasat în arest preventiv pentru infracțiunile de trafic de persoane și exploatare a cerșetoriei.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Serviciul Teritorial Suceava al DIICOT, din cercetări a reieşit că bărbatul, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei victime majore cu infirmitate fizică permanentă la nivelul membrelor inferioare, a exploatat-o prin obligare la practicarea cerşetoriei în folosul său.

"Victima a fost adăpostită într-un sat din judeţul Suceava, de unde era transportată în zone aglomerate situate în diverse localităţi din acest judeţ şi cele învecinate (Botoşani şi Neamţ) pentru a obţine venituri mari din practicarea cerşetoriei. Sumele de bani rezultate din activitatea infracţională au fost însuşite integral de inculpat", se arată în comunicat.

Din cercetări a mai rezultat că, în perioada 2004-2019, victima a fost exploatată în acelaşi mod şi pe teritoriul Republicii Moldova, unde autorităţile judiciare au efectuat cercetări faţă de mai mulţi suspecţi, membri ai familiei inculpatului.

Pe 18 aprilie a fost încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă între România şi Republica Moldova, iar pe 23 aprilie au fost puse în aplicare mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Suceava şi în raionul Nisiporeni.

"La efectuarea percheziţiilor în locaţiile din România au asistat doi ofiţeri de investigaţii din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii - Centru pentru Combaterea Traficului de Persoane din Republica Moldova, iar la cele desfăşurate pe teritoriul statului vecin la locuinţele suspecţilor au participat doi poliţişti din cadrul BCCO Suceava", se mai menţionează în comunicat.

Inculpatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
23

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
71

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
356

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...