USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă în funcție a încercat azi eliminarea acelor prevederi.

Haosul din cimitire a fost la un pas să devină și mai mare după propunerea de regulament făcută de primarul Municipiului Botoșani în ședința de consiliu local de joi, 25 aprilie. Acesta scosese din Regulamentul de organizare și funcționare a cimitirelor  fix textul ce permitea cedarea concesiunii doar rudelor de până la gradul IV. Prin eliminarea prevederilor introduse de către USR în urmă cu 3 ani, specula din cimitirele botoșănene ar fi putut reînflori.

Din fericire, consilierul Raluca Curelariu a cerut, din nou, reintroducerea articolului care să lase fără portiță legală speculatorii locurilor de veci, iar acesta a fost aprobat de plen.

“Au vrut să dea drumul la speculă , bazându-se că nu citește nimeni textul regulamentului, dar s-au înșelat. Am fost atentă și i-am oprit. Cimitirele au nevoie de reguli mai clare, de investiții, de asfaltarea aleilor, de pază, de camere de luat vederi, măcar, de curățenie. Nu de legalizarea bișniței cu locurile de veci”, ne-a declarat consilierul USR, Raluca Curelariu.

USR protestează împotriva acestui fenomen și cere primarului să ia măsuri de organizare a cimitirelor în folosul cetățenilor și nu al mafioților. Sunt cunoscute problemele din Eternitatea și Pacea: locuri de veci vândute cu sume exorbitante, furturi, vandalizări, mizerie, vegetație necontrolată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
9

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...

USR Botoșani convoacă de urgență o conferință prin care cere demiterea organelor de conducere

astăzi, 17:55
128

Având în vedere congresul USR convocat pentru 29 iunie 2024, rezultatele sub așteptări obținute la scrutinul din 9 iunie, faptul că actualele organe de conducere, arbitraj și control ...

Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

astăzi, 17:31
66

 Profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Albești, absolvenți ai cursului din cadrul Acreditării Erasmus+ numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095577 și al cererii de buget numărul 2023-1-RO01-KA...