Aparat drugtest pentru cel mai mare spital din Botoșani

Acest aparat ar ajuta în mai multe situații și ar ușura munca personalului unității sanitare. 

Aparat drugtest pentru cel mai mare spital din Botoșani

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani va avea, în curând, aparat pentru depistarea substanțelor interzise în organismul pacienților.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, investiția pentru achiziționarea aparatului se ridică la câteva mii de euro, iar acesta poate depista în jur de 26 posibile droguri.

„Pentru achiziționarea unui aparat DrugTest, care va depista cam 26 de posibile droguri. Până acum Spitalul Județean Mavromati nu a avut un astfel de aparat. De obicei sunt solicitările care vin de la Poliție, când sunt găsiți în trafic șoferi cu suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise și ei vin cu trusa lor. Se recoltează probe de sânge și de urină și se trimit către Medicina Legală”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

Cu acest aparat vor fi testați pacienții care vor ajunge la Urgențe și sunt bănuiți că ar fi consumat droguri.

„Vom testa pacienții care se vor prezenta în urgențe, care prezintă suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise. Este important să fie și acest aparat. Ajută în multe situații”, a completat dr. Monica Adăscăliței.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
873

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
397

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
912

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...