Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Evenimentul este dedicat elevilor de clasa a VIII-a, care urmează să susțină examenul de Evaluare Națională și să opteze pentru un liceu pe placul lor.

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani și în Sala de Sport a Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

Târgul Liceelor este un eveniment anual, organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, care oferă elevilor de clasa VIII-a oportunitatea de a cunoaște oferta educațională a liceelor din județul Botoșani.

Ediția din acest an a reunit licee din municipiul Botoșani, dar și din orașele și comunele apropiate, cum ar fi Săveni, Todireni, Vorona, etc.

„Vreau ca voi să fiți viitorul nostru cel mai luminos pe care l-a avut societatea în care trăim”

Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, i-a felicitat atât pe profesori, cât și pe elevii care se implică în fel și fel de activități pentru promovarea educației botoșănene.

Avem cu ce să ne lăudăm, se întâmplă lucruri deosebit de frumoase în școlile botoșănene, avem rezultate deosebit de bune cu care ne mândrim la nivel național și care ne fac cinste. Vreau să vă mulțumesc, dragi colegi, pentru toată implicarea de care dați dovadă și pentru că împreună cu doamnele și domnii directori ați gândit cea mai bună ofertă educațională pentru a fi în sprijinul tuturor elevilor care vor să parcurgă nivelul liceal și care vor să își aleagă o meserie. Dragi elevi, vreau să vă mulțumesc pentru că dați tot ce aveți mai bun și sunteți ochi și urechi la tot ceea ce vă spun colegii mei profesori. Vreau să vă asigur de toată disponibilitatea noastră și, faptul că noi, așa cum avem și sloganul educăm pentru viitor, vreau ca voi să fiți viitorul nostru cel mai luminos pe care l-a avut societatea în care trăim”, a transmis prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

La eveniment au participat și reprezentanții elevilor din Botoșani, Consiliul Județean al Elevilor prin vocea Teodorei Furtună.

Adolescenta i-a asigurat pe viitorii liceeni de toată susținerea CJE și i-a îndemnat să iasă în fața și să își facă vocea auzită.

Astăzi aș vrea să mă adresez în special vouă, elevilor, pentru că voi sunteți cei care contați astăzi. Aș vrea să vă dau un sfat și un îndemn, și anume să alegeți cu inima. Întotdeauna să luați în considerare părerea familiei, dar să vă urmați pasiunea și indiferent de profilul pe care îl veți urma sau liceul la care veți merge important este să faceți ca acești ani să conteze. Voi trebuie să fiți cei care ieșiți în față, să dați maximul din voi, niciodată să nu luați părerea altora la inimă. Totdeauna să vă urmați pasiunea, să credeți în voi. Indiferent de opțiunea pe care o veți alege astăzi, pentru că sunt sigură că unii dintre voi poate aveți deja o opțiune în minte, unii poate sunteți nehotărâți, indiferent de ceea ce veți alege sunt sigură că veți primi tot sprijinul din lume și noi, Consiliul Județean al Elevilor, vă încurajăm să vă implicați, să ieșiți în față și să veniți în echipa noastră pentru a duce Botoșaniul la cel mai înalt nivel”, a declarat Teodora Furtună, președintele Consiliului Județean al Elevilor Botoșani.

Nu au lipsit nici momentele artistice din cadrul evenimentului. Imnul Național al României a fost intonat de corul Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, iar Imnul European a fost intonat de Corul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani.

Pe administrativ învățăm cum să ne comportăm, cum să vorbim cu oamenii din jurul nostru, cum trebuie să stăm corect (...) Mai facem administrarea firmei, marketing, contabilitate și e un program foarte lejer, cu materii foarte ușoare, iar dacă îți place înțelegi tot din clasă”, a spus o elevă a Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani pe profilul administrativ, acolo elevii având mai multe opțiuni.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăra din Botoșani, șefă de promoție la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava: „M-au învățat să fiu OM!” (foto)

Duminică, 16 Iunie 2024
16712

A plecat la zeci de kilometri de casă și familie pentru a-și face un rost în viață. Cam acesta ar fi și parcursul multor tineri care finalizează cei 12 ani de liceu și obțin diploma de ...

Te Deum la biserica în care Mihai Eminescu a fost botezat și ședință solemnă la Primărie! Preot: „Viața poate fi poezie...” (foto, video)

Sâmbătă, 15 Iunie 2024
517

Zilele acestea au loc diferite activități organizate în municipiul Botoșani pentru pomenirea poetului Mihai Eminescu.Dacă vineri consilierii locali s-au întrunit în ședinț...

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

Joi, 13 Iunie 2024
1230

Cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului, au fost comemorați astăzi în în...