Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Consiliul Județean Botoșani mai face un pas important în ceea ce privește realizarea drumului strategic, investiție ce presupune modernizarea a 107 kilometri de drum județean.

Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, estimează că în două-trei săptămâni documentația va ajunge pe masa specialiștilor de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)Nord-Est, pentru ca în luna iulie proiectul să fie depus în vederea atragerii undei finanțări europene. 

Pentru realizarea acestei investiții, județul Botoșani s-a asociat cu județul Iași, însă pe raza județului vecin, la limita cu localitatea Răuseni, va fi modernizată doar o porțiune de câțiva kilometri de drum județean. 

"A trecut Hotărârea Consiliului Județean Iași pentru intabularea drumului. Sperăm ca în două-trei săptămâni să putem depune la ADR Nord-Est. Noi suntem în asociere cu județul Iași, dar ei au numai o porțiune de 6 kilometri de drum județean, dar trebuie să fie drumul complet. Sesiunea de depunere este în iulie, dar în mod sigur ne încadrăm. O firmă de la Cluj face intabularea pe raza județului Botoșani, am avut miercuri o discuție și cu consultantul și suntem pe drumul cel bun. Avem termen de predare a lucrării până pe 31 mai, după care să trimitem la ADR. Această lucrare după ce este verificată de ADR trece la echipa de management de la Minister, apoi vom primi un răspuns. Dacă anul acesta se face proiectarea, s-ar putea ca pe vremea aceasta la anul să înceapă execuția", a precizat Costică Macaleți.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

astăzi, 15:46
391

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

astăzi, 15:13
476

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

astăzi, 14:30
303

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...