Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Consiliul Județean Botoșani mai face un pas important în ceea ce privește realizarea drumului strategic, investiție ce presupune modernizarea a 107 kilometri de drum județean.

Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, estimează că în două-trei săptămâni documentația va ajunge pe masa specialiștilor de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)Nord-Est, pentru ca în luna iulie proiectul să fie depus în vederea atragerii undei finanțări europene. 

Pentru realizarea acestei investiții, județul Botoșani s-a asociat cu județul Iași, însă pe raza județului vecin, la limita cu localitatea Răuseni, va fi modernizată doar o porțiune de câțiva kilometri de drum județean. 

"A trecut Hotărârea Consiliului Județean Iași pentru intabularea drumului. Sperăm ca în două-trei săptămâni să putem depune la ADR Nord-Est. Noi suntem în asociere cu județul Iași, dar ei au numai o porțiune de 6 kilometri de drum județean, dar trebuie să fie drumul complet. Sesiunea de depunere este în iulie, dar în mod sigur ne încadrăm. O firmă de la Cluj face intabularea pe raza județului Botoșani, am avut miercuri o discuție și cu consultantul și suntem pe drumul cel bun. Avem termen de predare a lucrării până pe 31 mai, după care să trimitem la ADR. Această lucrare după ce este verificată de ADR trece la echipa de management de la Minister, apoi vom primi un răspuns. Dacă anul acesta se face proiectarea, s-ar putea ca pe vremea aceasta la anul să înceapă execuția", a precizat Costică Macaleți.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1439

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
725

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
494

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...