Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Consiliul Județean Botoșani mai face un pas important în ceea ce privește realizarea drumului strategic, investiție ce presupune modernizarea a 107 kilometri de drum județean.

Încă un pas pentru realizarea drumului strategic din județul Botoșani

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, estimează că în două-trei săptămâni documentația va ajunge pe masa specialiștilor de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)Nord-Est, pentru ca în luna iulie proiectul să fie depus în vederea atragerii undei finanțări europene. 

Pentru realizarea acestei investiții, județul Botoșani s-a asociat cu județul Iași, însă pe raza județului vecin, la limita cu localitatea Răuseni, va fi modernizată doar o porțiune de câțiva kilometri de drum județean. 

"A trecut Hotărârea Consiliului Județean Iași pentru intabularea drumului. Sperăm ca în două-trei săptămâni să putem depune la ADR Nord-Est. Noi suntem în asociere cu județul Iași, dar ei au numai o porțiune de 6 kilometri de drum județean, dar trebuie să fie drumul complet. Sesiunea de depunere este în iulie, dar în mod sigur ne încadrăm. O firmă de la Cluj face intabularea pe raza județului Botoșani, am avut miercuri o discuție și cu consultantul și suntem pe drumul cel bun. Avem termen de predare a lucrării până pe 31 mai, după care să trimitem la ADR. Această lucrare după ce este verificată de ADR trece la echipa de management de la Minister, apoi vom primi un răspuns. Dacă anul acesta se face proiectarea, s-ar putea ca pe vremea aceasta la anul să înceapă execuția", a precizat Costică Macaleți.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur ar vrea ca finanțarea instituțiilor de cultură să fie preluată de Ministerul Culturii

astăzi, 07:55
160

Primarul Cătălin Flutur consideră că Ministerul ar trebui să asigure, cel puțin partea de salarizare, și pentru instituțiile de cultură din orașele mici, nu numai din orașele cu bugete mari...

Indicatori aprobaţi pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene

Vineri, 20 Octombrie 2017
598

Aleşii judeţeni au aprobat, vineri, indicatorii tehnico-economici şi totodată finanţarea din bugetul judeţului a cheltuielilor care nu se finanţează de la bugetul de stat prin Programul Naţio...

Consilierii judeţeni au aprobat plata corecţiei financiare uriaşe aplicată proiectului de la Mavromati. De ce s-a dat corecţia!

Vineri, 20 Octombrie 2017
636

Este vorba de o sumă de 10,024 milioane de lei, reprezentând de fapt 25% din valoarea contractului de execuţie. Consiliul Judeţean a ajuns în situaţia de a achita această corecţie fi...