Lucrările la Drumul Strategic de la Botoșani, blocate de o hârtie!

Lucrările la Drumul Strategic de la Botoșani, blocate de o hârtie!

Lucrările la Drumul Strategic din județul Botoșani, drum la care valoarea totală a lucrărilor depășește 395 de milioane de lei stagnează din cauza unei hârtii. Este vorba de o decizie a instanței care trebuie să ajungă în format fizic la Consiliul Județean Botoșani.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, ieri, în plenul consiliului, ca urmare a unei interpelări venite din partea unui consilier județean.

“Instanța de la Suceava s-a pronunțat favorabil dar suntem obligați de legislația în vigoare să așteptăm comunicarea hotărârii. Astăzi (nr - 31.03.2021) s-au împlinit cele șapte zile prevăzute de lege în care instanța avea timp să redacteze hotărârea. Sper ca în următoarele zile să ne parvină documentul, așa cum spune legea, iar comisia de achiziție să-și urmeze pașii, conform legii achizițiilor publice. Sperăm ca în cel mai scurt timp să închidem acest subiect și să semnăm contractele de finanțare pentru cele trei loturi”, a explicat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Valoarea totală a lucrărilor depășește 395 de milioane de lei.

Primul lot al Drumului Strategic se întinde pe 29,2 kilometri și începe din comuna Șipote din județul Iași – Rediu – Răuseni – Călărași, plus distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul II va cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești și se va întinde pe o distanță 51,1 kilometri.

Lotul III se va parcurge traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni și va avea o distanță de 25,8 kilometri.

 

Spune-ne opinia ta