Începe proiectarea pentru drumul strategic

Începe proiectarea pentru drumul strategic

După ce în urmă cu câteva zile a fost semnat contractul pentru drumul strategic de 107 kilometri, venind la Botoşani vicepremierul Paul Stănescu şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, de acum poate fi realizată proiectarea.

Această etapă va fi demarată luni, când reprezentanţii Consiliului Judeţean vor da şi ordinul de începere a proiectării.

“Luni le dăm ordin de începere a proiectării şi în 60 de zile trebuie finalizat proiectul. După ce îl avizăm, cei de la fonduri europene ne spun când să facem licitaţia pentru desemnarea constructorilor. Vor fi cinci loturi. Dacă nu vor fi contestaţii la anul pot începe lucrările”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Valoarea investiţiei se ridică la 330 de milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea mai mult tronsoane de drum judeţean, în lungime totală de 107 km, care vor lega 14 localități din Botoșani, respectiv Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești și comuna Șipote din județul Iași.

 

 

 

Spune-ne opinia ta