Lucrările la drumul strategic ar putea începe peste două săptămâni. Câștigătorii au fost desemnați dar în următoarele 10 zile se pot depune contestații

Lucrările la drumul strategic ar putea începe peste două săptămâni. Câștigătorii au fost desemnați dar în următoarele 10 zile se pot depune contestații

Lucrările la drumul strategic de la Botoșani, o lucrare a cărei valoare totală depășește 395 de milioane de lei, ar putea începe peste două săptămâni.

Consiliul Județean Botoșani a desemnat câștigătorii celei mai importante lucrări de infrastructură rutieră din nordul României, companiile câștigătoare fiind înștiințate încă de vineri asupra rezultatelor.

Consiliul Județean Botoșani nu a emisă însă niciun comunicat oficial asupra desemnării câștigătorilor, primele declarații urmând a fi făcute mâine, luni, de președintele Doina Federovici.

Administrația județului Botoșani așteaptă însă și cele 10 zile în care se pot depune contestații din partea constructorilor care au fost eliminați din cursă pentru această lucrare.

Dacă în termen de 10 zile nu vor fi contestații atunci se va trece la semnarea contractelor de execuție și emiterea ordinului de începe a lucrărilor.

În schimb, dacă vor exista contestații, atunci acestea ar urma să fie jurizate, iar începerea lucrărilor la drumul strategic ar urma să fie din nou amânate.

Primul lot al Drumului Strategic se întinde pe 29,2 kilometri și începe din comuna Șipote din județul Iași – Rediu – Răuseni – Călărași, plus distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul II va cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești și se va întinde pe o distanță 51,1 kilometri.

Lotul III se va parcurge traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni și va avea o distanță de 25,8 kilometri.

 

Spune-ne opinia ta