Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, la întâlnirea de marţi cu primarii.

Este vorba de drumul stratregic de peste 100 de kilometri, pentru care au fost deja semnate toate documentelor, proiect care a primit aprobarea pentru finanţare, urmând faza licitaţiilor care ar putea să împiedice începerea cât mai repede a lucrărilor.

“Drumurile judeţene sunt într-o stare foarte proastă, nu dau vina pe nimeni, asta este situaţia. Am semnat anul trecut proiectul pentru drumul strategic de 106 km, cu aproximativ 74 de milioane de euro. Dacă nu sunt licitaţii la contestaţii sperăm ca din toamnă să începem să lucrăm la acest drum. Vor mai fi şase tronsoane de drum judeţean şi un pod la Broscăuţi, astea sunt lucrările. Prima lucrare e cu fonduri europene, cealaltă cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării”, le-a spus preşedintele Consiliului Judeţean primarilor.

Proiectul drumului strategic prevede modernizarea mai mult tronsoane de drum judeţean, care vor lega 14 localități din Botoșani, respectiv Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești și comuna Șipote din județul Iași.

 

Spune-ne opinia ta