Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru partea de dezvoltare.

Numai că nu prea a fost ce dezbate pentru că nu au fost dezvăluite sumele pe care le vor primi unităţile administrativ-teritoriale şi deşi primarii le ştiu, se feresc să facă comentarii.

Nici Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor, filiala Botoşani, nu a făcut vreun comentariu în timpul şedinţei, deşi în anii anteriori era unul dintre cei mai vocali primari la astfel de întâlniri şi nu se ferea să critice.

Acesta a spus că nu se mai aruncă în bătălie atâta timp, cât nu are şi susţinerea colegilor primari.

“Eu le-am spus colegilor primari: dacă vreţi să mă lupt eu atunci să fiu şi protejat de tot elanul vostru. Dacă mă aruncaţi doar pe mine în bătălia aceasta şi apoi să fiu eu cel sancţionat pe orice linie atunci nu sunt de acord. Plângeţi singuri. Ca preşedinte fac demersurile necesare către forurile centrale, scriptic în toate şedinţele pe care le avem, inclusiv la Ministerul Dezvoltării, am o săptămână de când am fost la ministru şi am expus problemele care sunt de strictă actualitate, dar nu pot deveni un instrument de strigăt de luptă fără acoperire. Înseamnă că toţi s-au mulţumit cu mult, puţin cât este au acceptat. De ce să nu fiu în rând cu lumea? Eu apăr interesele mele şi ale comunităţii, ale colegilor primari atunci când mi-o cer cu vârf şi îndesat. Dacă îmi transmit nemulţumiri le spun cu drag, acum nu mi-au spus în mod direct decât câţiva care nu au înţeles formulele de calcul pentru repartizare”, a spus Dumitru Chelaru, primarul comunei Pomârla.

 

 

Spune-ne opinia ta