Până nu demult o practică des întâlnită era furtul semnelor de circulație, care ulterior erau valorificate la fier vechi, însă acum acest lucru nu mai este posibil întrucât trebuie făcută dovada provenienței mărfii. Multe indicatoare rutiere sunt distruse în urma accidentelor rutiere, dar mai nou reprezentanții Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) au observat că indicatoarele rutiere sunt pur și simplu date deoparte și îndoite.
Astfel de situații au fost sesizate în special pe străduțe din interiorul cartierelor, unde de curând au fost instituite noi reguli de circulație.
Cei de la DSPSA bănuiesc că un astfel de gest este făcut de către șoferii cărora nu le convin noile măsuri care se iau în urma analizelor care se fac în Comisia de sistematizare a circulației în municipiul Botoșani.
"Unele indicatoare sunt aruncate sau sustrase în ideea că nu avantajează că un anumit indicator te determină să respecți anumite reguli. De exemplu, nu ai voie să oprești, îl dă jos, e mai facil, când vii dinspre Primăverii spre strada Vârnav este interzis să faci la dreapta și la un moment dat au dat jos indicatorul "Interzis la dreapta", că nu le-a convenit unora. Au ajuns mulți cetățeni, și la modul responsabil și sunt conștient de ceea ce afirm, să își facă dreptate și propriile reguli de capul lor. Contravin celorlalți care circulă în sens normal și cineva ar putea să moară, oamenii sunt inconștienți. Până acum nu am reușit să îi identificăm pe cei ce fac astfel de lucruri. Dacă i-am prinde i-aș pune să măture numai în fața primăriei", a precizat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.
Lunar, în municipiul Botoșani sunt înlcouite aproximativ 80 de indicatoare rutiere, jumătate dintre acestea fiind distruse sau furate.