Contractul colectiv de muncă de la Urban Serv, prelungit. Ce spune conducerea despre salarii!

Contractul colectiv de muncă de la Urban Serv, prelungit. Ce spune conducerea despre salarii!

Actualul contract colectiv de muncă de la nivelul societății Urban Serv a fost prelungit printr-un acord, și asta întrucât nu s-a putut încheia un nou contract.

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că s-a ales această variantă dat fiind că anumite chestiuni legate de salarizare nu sunt clarificate încă prin legislație, cum ar fi trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Până când nu se va stabili clar ce se întâmplă cu salariile, de la anul, la nivelul operatorului de salubritate se merge pe același contract colectiv ca și până acum.

"Avem un acord de prelungire a contractului colectiv de muncă și la acordul respectiv ceea ce este încă în așteptare sunt problemele de salarizare privitor la o serie de măsuri anunțate de guvernanți, acele rețineri de cote care trec de la angajator la angajat, dacă se vor reflecta sau nu în salariul brut al angajatului și înțelegem și noi temerea salariaților. Le-am spus că până nu apare o legislație clară să ne spună cum se face am prelungit valabilitatea prin acest acord", a precizat Simion Drelciuc.

În ceea ce privește salariile angajaților, pentru care au tot existat cereri de majorare, acest lucru nu este posibil, deocamdată. 

"Ne pare rău că nu am avut creșteri de salarii, dat fiind faptul că noi, cei din sfera serviciilor publice, suntem asimilați prin legea bugetului și prin OUG 26 ca o instituție publică și ne condiționează majorarea salariilor, chiar în situația în care avem fonduri, de creșterea productivității muncii, ceea ce este destul de greu să creștem în condițiile în care se calculează productivitatea muncii, veniturile raportat la numărul de salariați, ținând cont că noi lucrăm pe bază de tarife. Solicitări de creștere a salariilor au fost, dar le-am explicat că suntem într-o situație specială. Sper ca până la sfârșitul anului să putem rezolva, să lămurim aspecte care sunt neclare vizavi de partea de salarizare", a explicat directorul Urban Serv. 

 

 

Spune-ne opinia ta