O adolescentă de 17 ani a mers la Urgențe pentru a i se face avort, doctorița a izbucnit în lacrimi!

Copila, fiind însărcinată în 11 săptămâni, s-a prezentat la spital împreună cu mama ei.

O adolescentă de 17 ani a mers la Urgențe pentru a i se face avort, doctorița a izbucnit în lacrimi!

O elevă de 17 ani s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă un avort. Refuzul doctoriței a dus la un deznodământ neașteptat.

O elevă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, alături de mama ei, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Suceava și a cerut să i se facă pe loc o întrerupere de sarcină.

Una dintre doctorițele de gardă le-a luat pe cele două deoparte și le-a explicat că la Unitatea de Primiri Urgențe nu se pot face avorturi. Le-a recomandat să meargă la un medic ginecolog, fie la spital cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe, medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit doctorul Liviu Cîrlan, medicul-șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava, potrivit Monitorul de Suceava.

Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, adolescenta gravidă, care voia să scape neapărat de sarcină nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o vorbă grea: „Sunteți o nesimțită!”.

Gestul tinerei de 17 ani a făcut-o pe doctoriță să plângă.

„Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva „nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a încheiat cu amărăciune medicul Liviu Cîrlan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
5

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
39

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
21

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...