Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Pacienții aleg să se trateze în spitalele din alte județe, neștiind că există medic specialist și la Botoșani.

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studiile și rezidențiatul la Iași a ales să se întoarcă acasă.

Din 2013 profesează în cabinetul de alergologie din cadrul unității sanitare. Până atunci exista la nivelul județului doar un medic pe această specializare, dar care la bază era pediatru.

„Din 2013 lucrez în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” pe cabinetul de alergologie. Am făcut Facultatea și rezidențiatul la Iași. Până să vin eu aici nu era alergolog, deci sunt primul alergolog venit în Spitalul Județean. Mai era un alergolog la pediatrie, o doamnă doctor pediatră cu specializare pe alergologie”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog.

Dr. Camelia Șurubariu a povestit că până să vină ea la Botoșani lumea nici nu știa de existența acestei specializări, însă nici acum unii nu știu că există medic alergolog la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Atunci lumea nu știa cu ce se mănâncă, a fost foarte greu. Încă nu știe lumea că există cabinet de alergologie la Botoșani, chiar după ani de zile. Am pacienți care au fost prima dată la Iași sau la Suceava și de acolo au aflat că este alergolog aici”, a adăugat dr. Camelia Șurubariu.

În momentul de față mai există un medic alergolog și la Spitalul de Copii, deci în total sunt doi medici alergologi.

Cât despre colaborarea cu personalul unității sanitare, medicul spune că este una cu suișuri și coborâșuri.

S-a schimbat de multe ori de atunci, dar colaborarea este una cu urcușuri și coborâșuri”, a spus medicul Camelia Șurubariu.

Cabinetul de alergologie se află în Ambulatoriul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pacienții se pot programa telefonic la numărul afișat pe site-ul unității sanitare cu trimitere de la medicul de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
654

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
5652

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1290

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...