Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Pacienții aleg să se trateze în spitalele din alte județe, neștiind că există medic specialist și la Botoșani.

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studiile și rezidențiatul la Iași a ales să se întoarcă acasă.

Din 2013 profesează în cabinetul de alergologie din cadrul unității sanitare. Până atunci exista la nivelul județului doar un medic pe această specializare, dar care la bază era pediatru.

„Din 2013 lucrez în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” pe cabinetul de alergologie. Am făcut Facultatea și rezidențiatul la Iași. Până să vin eu aici nu era alergolog, deci sunt primul alergolog venit în Spitalul Județean. Mai era un alergolog la pediatrie, o doamnă doctor pediatră cu specializare pe alergologie”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog.

Dr. Camelia Șurubariu a povestit că până să vină ea la Botoșani lumea nici nu știa de existența acestei specializări, însă nici acum unii nu știu că există medic alergolog la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Atunci lumea nu știa cu ce se mănâncă, a fost foarte greu. Încă nu știe lumea că există cabinet de alergologie la Botoșani, chiar după ani de zile. Am pacienți care au fost prima dată la Iași sau la Suceava și de acolo au aflat că este alergolog aici”, a adăugat dr. Camelia Șurubariu.

În momentul de față mai există un medic alergolog și la Spitalul de Copii, deci în total sunt doi medici alergologi.

Cât despre colaborarea cu personalul unității sanitare, medicul spune că este una cu suișuri și coborâșuri.

S-a schimbat de multe ori de atunci, dar colaborarea este una cu urcușuri și coborâșuri”, a spus medicul Camelia Șurubariu.

Cabinetul de alergologie se află în Ambulatoriul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pacienții se pot programa telefonic la numărul afișat pe site-ul unității sanitare cu trimitere de la medicul de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1203

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
686

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
917

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...