Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a lui Daniel HAIDARLI, manager Artech Wine și Artech TEXTILES.

Într-o seară plină de arome și tradiții, restaurantul Belotti din Botoșani a găzduit o incursiune deosebită în universul vinurilor piemonteze. Preparatele specifice zonei Piemonte au fost pregătite cu grijă, iar selecțiile de vinuri italiene de calitate, printre care Barbera și NEBIOLLO, Barbaresco și Barolo, Cortese și Gavi di Gavi, au fost prezentate de Daniel și Răzvan Haidarli alături de invitații lor. Atmosfera a fost îmbogățită de povestea vinurilor din Barolo, cunoscute în întreaga lume ca "vinul regilor" sau regele vinurilor, produse din soiul Nebbiolo în anumite zone din regiunea Piemonte din Italia.

După această explorare a peisajului viticol piemontez, pasiunea pentru vinuri a continuat să se manifeste în lumina celei de-a cincea ediții a concursului Marea Degustare de la Iași, desfășurat în zilele de 25 și 26 aprilie 2024.

Pas cu pas către excelență - Concursul Marea Degustare de la Iași

Organizat de Daniel HAIDARLI , în calitate de Director de Concurs și Manager Artech Textiles, Artech DRINK - Artech Wine, și Daniel Vrănescu, Președinte de Concurs, evenimentul a adunat un impresionant număr de iubitori ai vinului, sommelieri și profesioniști din domeniul HoReCa, pentru a testa și îmbunătăți cunoștințele din domeniu.

 

În cadrul concursului, s-a remarcat o competiție acerbă, atât pentru concurenți, cât și pentru jurați. Egalitatea de puncte a generat situații delicate de clasificare, iar distanțele semnificative între punctaje au ilustrat variațiile considerabile în evaluările echipei de jurați. Vinuri precum Băbeasca neagră roze de la Sapata Delta Dunării, Zgihara și Busuioaca de la Averești, Pinot Noir vinificat în alb de la Jidvei sau Syrah de la Corcova, au pus la grea încercare cunoștințele și experiența participanților, fiind greu de identificat. Echipa câștigătoare a demonstrat abilități remarcabile, evaluând corect multiple soiuri de vin și obținând victoria fără a atinge punctajul maxim la vreunul dintre cele 12 vinuri participante.


Locul I la echipe și premiul în valoare de 500 de euro oferit de Migdalin a mers, pentru al doilea an consecutiv, la echipa IN VINO VERITAS, formată din căpitan de echipă ALEX FLUTUR, alături de coechipierii săi AMALIA BUGA, EMILIAN IOJA, CONSTANTIN PRUTEANU și LUNGU DRAGOȘ.

 

 

Daniel HAIDARLI a subliniat importanța cunoașterii teoretice și a practicii, a perseverenței și implicării.
„Lucrul în echipă, implicarea fiecărui membru, logica, experiența dobândită prin participări la evenimente, antrenamentul, specializarea continuă, abordarea serioasă și temeinică a tuturor problemelor, sacrificiile de ordin material si spiritual, toate la un loc, au dus, încă odată la EXCELENȚĂ. Așa se nasc premianții. Prin implicare, prin sacrificii materiale dar mai ales de timp.”


 

Daniel HAIDARLI: „Succesul în acest domeniu nu este doar rezultatul aptitudinilor individuale, ci și al colaborării în echipă și al dedicării fiecărui membru. De asemenea, concursul nu este doar o competiție, ci și o oportunitate de creștere și dezvoltare continuă. Sper că evenimentul a servit ca o sursă de inspirație și responsabilizare pentru toți cei implicați în industria vinului.“
 
Artech DRINK - Artech Wine va organiza o întâlnire cu iubitorii de vin, întalnire în care vor fi prezentate și analizate vinurile din concurs, tehnicile de degustare și de alegere a unui raspuns corect.
Evenimentele organizate de Daniel HAIDARLI și Artech Wine reprezintă piloni esențiali pentru avansarea unei industrii sustenabile și competitive, oferind un exemplu concret al potențialului realizat prin angajament și implicare.

 

 


 



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024. Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
166

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări: &Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...