Se clatină scaunul directorului de la Urban Serv! Solicitare pentru depunerea unei plângeri penale!

Soarta directorului societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, stă în mâinile membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al unităţii, care au fost sesizaţi cu privire la o serie de nereguli care ar fi fost săvârşite de acesta.

Se clatină scaunul directorului de la Urban Serv! Solicitare pentru depunerea unei plângeri penale!

Consiliul de Administraţie de la Urban Serv s-a întrunit, joi, în şedinţă, un punct fierbinte de pe ordinea de zi fiind prezentarea unui raport cu anumite nereguli semnalate la nivelul societăţii de către directorul adjunct Cezar Nicuţă, care este şi membru al CA. Acesta susţine că direct răspunzător de situaţie este Simion Drelciuc.

Cezar Nicuţă afirmă că la nivelul societăţii s-ar fi făcut nejustificat anumite cheltuieli de personal, iar în opinia sa acest lucru reprezintă o faptă de “corupţie”.

La şedinţa CA, care a fost una tensionată şi care a durat mai bine de trei ore, a fost prezent şi Simion Drelciuc.

Membrii CA au decis să analizeze raportul pus la dispoziţie de către directorul adjunct, iar la şedinţa următoare se va decide dacă Drelciuc mai rămâne la conducerea societăţii şi dacă va fi formulată plângere penală pe numele acestuia.

“S-a amânat discuţia pentru următoarea şedinţă de CA. Este vorba de o serie de nereguli pe care le-am depistat eu şi care pleacă în principal de la Serviciul personal, în condiţiile în care de la Serviciul personal s-au plătit o serie de sporuri care nu erau prevăzute în contractul colectiv de muncă şi pe care eu am considerat că, fiind serviciu subordonat direct directorului general, reprezintă o infracţiune de fapte de corupţie, având în vedere că sporurile respective aşa cum au fost prevăzute ele şi într-un raport de audit nu au fost recuperate. Consider faptă de corupţie având în vedere faptul că banii pe care îi încasează Urban Serv provin din impozite şi taxe locale, e de competenţa DNA-ului. Colegii mei din CA au dorit un termen de o lună de zile să ia la cunoştinţă despre raportul de audit, de care am luat şi eu la cunoştinţă acum 3-4 zile şi nu am reuşit să îl citesc, e destul de stufos, are vreo 300 de pagini, doar ce am spicuit şi am constatat că peste dispoziţiile directorului general şi ale directorului adjunct au fost plătite sume, ore suplimentare şi nu se cuveneau. Solicitarea mea este într-adevăr de a se formula o plângere penală. Nu vreau să se înţeleagă în mod deosebit că doresc demiterea directorului general, dar având în vedere că la comanda Urban Serv s-a aflat doar directorul general, am considerat că merită supus atenţiei CA. Acum rămâne să se analizeze şi în şedinţa următoare se va dezbate vizavi de sesizarea organelor de urmărire şi cercetare penală”, a declarat Cezar Nicuţă, directorul adjunct al Urban Serv.

Simion Drelciuc nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere vizavi de acuzaţiile care i se aduc.

Situaţia existentă la nivelul Urban Serv au determinat-o pe Mioara Jurgiu, preşedintele Consiliului de Administraţie, să îşi dea demisia din funcţie, rămânând simplu membru.

 

 

Spune-ne opinia ta