Intabulări pe tronsoanele de drum județean care vor forma drumul strategic. "Sunt șanse de 100% să obținem finanțarea"

Consiliul Județean Botoșani mai face un pas pentru finalizarea documentației în vederea accesării fondurilor europene pentru realizarea drumului strategic de peste 100 de kilometri.

Intabulări pe tronsoanele de drum județean care vor forma drumul strategic. "Sunt șanse de 100% să obținem finanțarea"

Potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, până la data de 31 octombrie trebuie finalizată intabularea tronsoanelor de drum județean care vor face parte din acest drum strategic, procedură care a fost deja demarată.

După această etapă, documentația va fi transmisă la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

"Sunt șanse de 100% să obținem finanțarea. Am trecut de cele două etape, expertiză și punctaj. După intabulări urmează comisia de monitorizare care își va spune cuvântul", a precizat Costică Macaleți.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro. 

Pe raza județului Botoșani, drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. 

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km.
Autoritățile județene speră ca la anul să se dea drumul la licitații în vederea atribuirii contractului pentru începerea lucrărilor. 

 

Spune-ne opinia ta