Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

Se spune despre un profesor bun că nu doar dezvoltă mintea, ci dă energie caracterului unui elev. Dincolo de metode, de tehnici de predare, de bugete sau politici de tot soiul, în inima sistemului de educație se află el, Profesorul.

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

 Profesorul Lucian Florea alături de elevii olimpici  

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere mai mult decât date, informații, planuri de lecții. Ei reușesc să devină modele inspiraționale pentru propriii elevi. Ne demonstrează acest lucru numeroasele rezultate pe care, an de an, le consemnăm în urma competițiilor naționale. Elevii botoșăneni impresionează prin determinare, perseverență, prin capacitatea de a răzbate desișurile în ciuda condițiilor deseori potrivnice.

Școala din Nord!

Unul dintre profesorii care îi inspiră pe elevi este Lucian Florea, cel care predă Istoria la Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” din Darabani.

Anul acesta, profesorul Lucian Florea a însoțit lotul județean la cea de a XLVII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie de la Brașov. Școala Gimnazială "Leon Dănăilă" Darabani a fost reprezentată de elevul David Bejinariu, care, cu cele 82 de puncte obținute, s-a situat ”foarte aproape de obținerea unei mențiuni naționale”.

”Excelentul rezultat al lui David demonstrează pasiunea și respectul copiilor dărăbăneni față de Istoria Românilor și confirmă, din nou, calitatea școlii dărăbănene de Istorie”, spune profesorul Lucian Florea, cel care ne amintește cu acest prilej că, din 2020 până în 2024, etapa județeană a Olimpiadei de Istorie destinată elevilor de clasa a VIII-a a fost câștigată doar de către elevi de la Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” din Darabani: Alexandra Gălușcă, în 2020 (fără etapă națională, anulată, din cauza pandemiei), Rareș Mandache, în 2022 (Premiul I, la Etapa Națională), Adriana Teioșanu, în 2023 (Mențiune Națională) și David Bejinariu, în 2024 (Diplomă de participare).

Cuvintele motivaționale pentru elevul olimpic

”După priveliștea lumii, după minunile naturii, nimic nu este mai interesant, mai măreț, mai vrednic de luarea noastră aminte decât istoria”, sunt cuvintele lui Mihail Kogălniceanu pe care profesorul Lucian Florea le așază drept moto pe o pagină a volumului ”O scurtă istorie ilustrată a românilor”, de Neagu Djuvara. Cartea este oferită, astfel, elevului David Bejinariu de către profesorul său de istorie, împreună cu câteva cuvinte inspiraționale.

De remarcat că mesajul către elev este scris înainte de aflarea rezultatelor:

”Dragul meu olimpic național, la Istoria Românilor,

Dragă David,

În clipele când îți scriu aceste rânduri (Duminica de Florii a anului 2024, ora 11.20) tu te afli la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” din Brașov, unde susții proba scrisă la Olimpiada Națională de Istorie.

Indiferent de rezultatul pe care îl vei obține, să nu uiți, te rog, că ești un mare campion și un învingător, care vei rămâne, mereu, în sufletul dirigintelui tău! Cu prețuire, prof. L. Florea”.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
18

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
68

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
26

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...