Când vina colectivă devine reality show! VIDEO

Imaginați-vă cum greșeala intenționată a unei persoane sau a unui grup de oameni iresponsabili, mânați doar de propriile interese, poate da naștere dramei unei colectivități. Iar dezamăgirea, durerea și furia devin trăirile perfecte de pus în fața camerelor de filmat în încercarea de a crea o adevărată mașină de bani.

Când vina colectivă devine reality show! VIDEO

Să fie deja vreo două săptămâni de când am fost să văd filmul ăsta, însă, deși am știut imediat că intenționez să punctez câteva lucruri despre el, am vrut să fiu capabilă să fac o analiză la rece, nu sub impactul emoțional al momentului.

Cu toate că acțiunea gravitează în jurul Wall Street-ului și al investițiilor la bursă, subiectul peliculei nu e vreo filozofie, putând fi, totuși, interpretat ca o filozofie de viață sau măcar ca o lecție pe care ne tot încăpățânăm să nu o învățăm.

Imaginați-vă cum greșeala intenționată a unei persoane sau a unui grup de oameni iresponsabili, mânați doar de propriile interese, poate da naștere dramei unei colectivități. Iar dezamăgirea, durerea și furia devin trăirile perfecte de pus în fața camerelor de filmat în încercarea de a crea o adevărată mașină de bani.

Dar stați așa, că parcă nu ne trebuie cine știe ce imaginație, ci doar un exercițiu de memorie, ca să ne amintim ce se întâmpla pe malul Dâmboviței cu 8 luni în urmă… M-au încercat sentimente neobișnuit de familiare în timp ce urmăream acțiunea cu cinismul omului călit de tragedii transformate în „pâine și circ”. Căci parcă anticipam ce urmează. După scandaluri, dezbateri, decizii radicale și tăieri de capete, e suficient să se oprească transmisiunea în direct ca totul să revină la normal. La normalul anormal de toate zilele…

„Mașina de bani”, un film în regia lui Judie Foster, cu George Clooney și Julia Roberts, pe care optimistul din mine își dorește ca voi să-l vedeți și să faceți o schimbare. O producție care exploatează un subiect actual și dureros, devenind, paradoxal, la rându-i, o mașină de bani. (Sursă text: cuusalargdeschisa)

 

Maşina de bani – Money Monster
Regia: Jodie Foster
Actori: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell
Anul: 2016

Sinopsis: Money Monster spune povestea unei personalități TV, în același timp un guru al investițiilor de pe Wall Street, Lee Gates (Clooney). Însă atunci când unul din fanii săi ajunge să piardă toți banii familiei din cauza unui pont greșit al lui Lee, lucrurile iau o întorsătură dramatică. Bărbatul îl ia ostatici pe Lee și întreaga sa echipă TV, în direct, și amenință că îl va omorî pe prezentator, dacă acesta nu reușește să crească valoarea acțiunilor sale înainte ca bursa să se închidă. Rating-ul emisiunii se multiplică rapid, pe măsură ce tot mai mulți localnici încep să urmărească drama în timp real.

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLVII)

Duminică, 30 Iunie 2019
7026

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
6686

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLVI)

Duminică, 23 Iunie 2019
5918

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLV)

Duminică, 16 Iunie 2019
2652

Carmen Domingo - GALA-DALI

Joi, 13 Iunie 2019
1107

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XLIV)

Duminică, 9 Iunie 2019
1707

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...