Românii au cumpărat zeci de mii de automobile second hand. Ce mărci au preferat!

Cele mai căutate maşini ale anului s-au încadrat în segmentul de preţ 5.000 - 10.000 de euro, iar cele mai solicitate modele au fost berlinele şi maşinile de familie, în timp ce decapotabilele, MPV-urile sau maşinile de clasa A s-au vândut mai greu.

Românii au cumpărat zeci de mii de automobile second hand. Ce mărci au preferat!

Peste 20.000 de automobile second hand au fost cumpărate de români, anul acesta, prin intermediul platformei de anunţuri Autovit.ro, iar cele mai căutate mărci au fost Volkswagen, BMW, Audi şi Opel, care au înregistrat peste 2.000 de tranzacţii fiecare, a anunţat joi site-ul Autovit.ro, citat de Economica.net.

În topul modelelor preferate de români se numără VW Passat, VW Golf, BMW Seria 3, Audi A4 şi Opel Astra, potrivit datelor Autovit.ro.

Printre primele 10 mărci auto preferate de români, cinci sunt ale unor producători germani.

Românii preferă tot mai mult și SUV-urile. Spre exemplu, în 2016 s-au vândut aproape 1.000 de SUV-uri marca BMW şi câteva sute de modele SUV de la Audi.

La polul opus, cel mai greu se vând modele de nişă precum Audi A1, BMW Seria 6, Dacia Sandero Stepway, Fiat Panda, Honda Civic, Land Rover Discovery, Peugeot 3008 şi Volkswagen Scirocco.

În 2015, înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 15,7%, la 81.162 de unităţi. Anul de vârf pentru înmatriculările de autoturisme noi în România a fost 2007, cu 312.589 de înmatriculări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...