(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune de curățare a geamurilor?
Ei bine, știm că anumite urme tind să reapară mereu, indiferent cât de mult te-ai strădui să le ștergi, dar urmele prezente chiar de după curățare, pot dispărea ușor, urmând câțiva pași simpli:

1. Alege ziua și ora potrivită

Primul pas în curățarea eficientă a geamurilor este alegerea momentului potrivit. Cum faci asta? Simplu: Evită zilele însorite, deoarece soarele poate usca prea rapid prea rapid, fără a apuca tu să o îndepărtezi, lăsând acele urme inestetice pe geam. Cel mai bun moment pentru a te ocupa de curățarea geamurilor este fie în primele sau ultimele ore ale zilei, fie într-o zi înnorată, în care soarele te lasă să îți faci treaba în ritmul tău.

2. Pregătește echipamentele

Pentru a curăța geamurile în mod eficient și de ce nu, și rapid, este important să-ți pregătești echipamentele de care ai nevoie, astfel încât toate să-ți fie la îndemână. Iată așadar de ce ai nevoie pentru pasul doi:
• O soluție de curățat geamuri (poți folosi o combinație de apă cu oțet sau un detergent profesional pentru geamuri, fără miros, care se usucă rapid și care nu lasă urme).
• Un dispozitiv spalat geamuri, din microfibră sau poliester, în funcție de nevoi.
• Câteva lavete din microfibră sau prosoape de hârtie/ziar.
• Un burete cu fire din cupru sau un răzuitor profesional pentru geam, pentru curățarea reziduurilor.
• Un mâner telescopic, numai bun pentru curățarea geamurilor înalte.

3. Curăță tâmplăria geamurilor

De cele mai multe ori, ramele geamurilor acumulează mult praf și murdărie, pe care nu ni le dorim pe sticlă. Așadar, cu o lavetă umedă, o perie moale sau de ce nu, cu ajutorul aspiratorului, căruia îi atașezi un furtun aspirator, dacă este cazul,  îndepărtează toată murdăria acumulată.

4. Aplică soluția de curățare

Începe prin a umezi geamul cu soluția aleasă pentru curățare asigurându-te că acoperi întreaga suprafață. Apoi, folosind racleta, îndepărtează soluția de curățat de pe geam, mișcând de sus în jos și de la un colț la celălalt. Asigură-te că ștergi lama racletei după fiecare tragere pentru a evita redistribuirea murdăriei. După ce ai îndepărtat soluția și murdăria, folosește o lavetă din microfibră pentru a usca orice picături rămase și pentru a lustrui geamul, obținând astfel o strălucire fără pete.

5. Acordă atenție detaliilor

Știm deja că detaliile fac diferența. Ei bine, și în cazul geamurilor, micile detalii pot contribui la un geam impecabil, sau nu. Așadar, nu uita de colțuri geamurilor, cărora trebuie să le acorzi o mai mare atenție. Ajută-te de vârful unei lavete pentru a curăța aceste zone dificile, sau chiar de acele bețișoare pentru urechi, iar cu mișcări circulare mici îndepărtezi întreaga murdărie din colțuri. Astfel vei evita ca aceasta să se distribuie pe întreaga suprafața a geamului.

Alte sfaturi utile:

• Spală draperiile și/sau jaluzelele și îndepărtează praful acumulat în ele.
• Dacă ai plase de țânțari, nu uita să le scoți, să le aspiri și să le speli bine cu apă și detergent, pentru a evita ca murdăria din ele să se transfere pe geam, atunci când plouă. Vei fi surprins de câtă murdărie pot să acumuleze.
• Spală și îndepărtează murdăria din tocul ferestrei. Un burete umed îți poate ușura treaba.
• Curăță geamurile de sus în jos pentru a facilita scurgerea soluției de curățare. În cazul unor posibile urme, pentru a le depista mai ușor, poți folosi tehnica de ștergere a geamului de sus în jos pe partea interioară, iar pe partea exterioară, din stânga în dreapta.
• Evită substanțele și produsele care pot deteriora geamul sau tâmplăria.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...