Primari instruiţi pentru a accesa fonduri europene în domeniul educaţiei

Zeci de primari din Botoşani au participat, marţi, la o instruire cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională privind accesarea unor fonduri europene. La întâlnire a luat parte şi conducerea Consiliului Judeţean.

Primari instruiţi pentru a accesa fonduri europene în domeniul educaţiei

Fondurile, în valoare de 33 de milioane de euro, sunt destinate infrastructurii educaţionale, în schimb proiectele trebuie depuse până în luna mai. Valoarea proiectelor trebuie să fie de minimum 100.000 de euro şi nu trebuie să finanţeze lucrări ce au mai făcut obiectul unor proiecte asemănătoare în ultimii cinci ani. 

Sunt finanţate şcoli, grădiniţe şi licee tehnologice. Unităţile administrativ-teritoriale vor avea o contribuţie de 2% din valoarea proiectelor ce trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2023. 

Gabriela Bobeanu, reprezentantul ADR, cea care a făcut expunerea axei de finanţare, a explicat că sesiunea de depunere a fost deschisă la începutul lunii ianuarie şi este, teoretic, un proiect ce mai necesită modificări, poate fi schimbat chiar şi după depunere, însă din păcate timpul scurt până la expirarea termenului limită face aproape imposibilă o asemenea schimbare. 

"Am ales să începem cu o sesiune de informare la Botoşani a "Caravanei finanţărilor în educaţie" ce se va derula în fiecare dintre judeţele regiunii Nord Est, pentru că noi considerăm că aici este un apetit destul de mare în investiţii în educaţie şi pentru că am avut exemple de succes în programul operaţional 2007-2013 din judeţul dumneavoastră. Campusul Truşeşti este unul dintre proiectele cu care ne mândrim. Oportunitatea de finanţare pe care o prezentăm vizează trei apeluri dedicate învăţământului, apelul pentru creşe şi grădiniţe, învăţământul obligatoriu şi învăţământul profesional şi tehnic. Trebuie să recunoaştem că alocarea financiară nu este foarte generoasă, în raport cu nevoile de finanţare. În schimb, nu asta ar trebui să vă reţină în a face proiecte bune, pentru că în ultima perioadă s-au luat diverse măsuri pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, inclusiv permisiunea de a supracontracta 150% din valoarea alocată"; a declarat Gabriela Bobeanu.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simpozion județean la Liceul Tehnologic "Petru Rareș" Botoșani - FOTO

astăzi, 16:08
221

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, astăzi, 26.05.2018, Liceul Tehnologic "Petru Rareș" din Botoșani a organizat, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Botoșa...

Portofel uitat pe tarabă în Piața Centrală, recuperat de un comerciant!

astăzi, 13:55
830

În cursul zilei de luni, 21 mai 2018, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială a Poliției Locale Botoșani, cu ocazia desfășurării atribuțiilor de serviciu &ic...

Pacienții unui medic de familie cercetat de DNA, nevoiți să apeleze la cabinetele medicale din alte comune!

astăzi, 12:29
849

Medicul unei comune din județul Botoșani, care este cercetat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție privind frauda cu rețete fictive, nu mai are dreptul să practice medicina. A...