Protestul angajaților în Carrefour Botoșani. ”Suntem deschiși la dialog!”

Clienții unuia dintre cele mai mari supermarketuri din Botoșani care au mers, astăzi, la cumpărături, au putut observa protestul ”tăcut” al angajaților.

Protestul angajaților în Carrefour Botoșani. ”Suntem deschiși la dialog!”

Angajații din Botoșani ai retailerului francez Carrefour poartă pe braț banderole albe, pe care scrie ”PROTEST”. Cu toate acestea, clienții nu au de suferit, salariații desfășurându-și ireproșabil activitatea, atât la raft, cât și la casele de marcat din supermarket.

Protestul din Carrefourt este unul declanșat de sindicate la nivel național.

”Principalele solicitări ale angajaților sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour. Protestul este susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului”, au transmis reprezentanții sindicatelor.

Astfel, angajaţii Carrefour de pe plan local au demarat protestul ca urmare a faptului că salariile le-au fost reduse odată cu taxarea tichetelor de masă cu încă 10%, respectiv contribuţia la asigurările sociale de sănătate.

Mai mult, mai bine de o treime dintre cei peste 17.000 de angajaţi ai Carrefour sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, adică cu 3.300 de lei brut, respectiv 2.079 de lei net.

În replică, angajatorul anunță negocieri pentru un nou Contract colectiv de muncă, imediat după sărbătorile pascale.  

”Suntem deschiși la dialog și vom continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor, având încredere că vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru angajații noștri", transmit reprezentanții Carrefour România.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
782

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...