Protestul angajaților în Carrefour Botoșani. ”Suntem deschiși la dialog!”

Clienții unuia dintre cele mai mari supermarketuri din Botoșani care au mers, astăzi, la cumpărături, au putut observa protestul ”tăcut” al angajaților.

Protestul angajaților în Carrefour Botoșani. ”Suntem deschiși la dialog!”

Angajații din Botoșani ai retailerului francez Carrefour poartă pe braț banderole albe, pe care scrie ”PROTEST”. Cu toate acestea, clienții nu au de suferit, salariații desfășurându-și ireproșabil activitatea, atât la raft, cât și la casele de marcat din supermarket.

Protestul din Carrefourt este unul declanșat de sindicate la nivel național.

”Principalele solicitări ale angajaților sunt legate de acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă și de acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour. Protestul este susținut simultan în magazine, de către membrii de sindicat, prin purtarea unor bandane de culoarea altă, fără oprirea lucrului”, au transmis reprezentanții sindicatelor.

Astfel, angajaţii Carrefour de pe plan local au demarat protestul ca urmare a faptului că salariile le-au fost reduse odată cu taxarea tichetelor de masă cu încă 10%, respectiv contribuţia la asigurările sociale de sănătate.

Mai mult, mai bine de o treime dintre cei peste 17.000 de angajaţi ai Carrefour sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, adică cu 3.300 de lei brut, respectiv 2.079 de lei net.

În replică, angajatorul anunță negocieri pentru un nou Contract colectiv de muncă, imediat după sărbătorile pascale.  

”Suntem deschiși la dialog și vom continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor, având încredere că vom găsi împreună cea mai bună soluție pentru angajații noștri", transmit reprezentanții Carrefour România.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
79

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
890

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
278

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...