Zilele acestea se reiau vanzarile in cadrul companiei Autoremat SA. Bunurile companiei controlate de omul de afaceri Constantin Comanescu sunt scoase la vanzare dupa ce au fost executate silit in cazul procesului de insolventa.
Astfel, Compania Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL scoate la vanzare bunuri in valoare de aproape 20 milioane de lei, asta dupa ce valoarea de piata a acestora a fost redusa.
Una dintre cele mai scumpe proprietati ale Remat SA este amplasata în mun. Botosani, str. Mobilei nr. 8, compusa din: Parcela de teren în suprafata de 28.665,12 m.p. pe care se afla amplasata "platforma 18000 to – Catamarasti si patule soproane multifunctionale". Estimata la circa 6 milioane de lei, se incearca vanzarea acesteia la 1.631.450 lei.
Firma Remat SA a intrat în faliment în 2016, după ce creditorii au respins planul de reorganizare propus de reprezentanţii societăţii. Potrivit planului, centrul activ de reciclare de la Iaşi are o capacitate de prelucrare şi procesare materiale reciclabile de 40.000 tone /lună, însă în prezent procesează doar 5.000 de tone, planul fiind de a creşte cantitatea la măcar 10.000 de tone. Insolvenţa l-a obligat pe acţionarul maoritar, Comănescu să închidă 21 de centre de colectare, iar 8 din acestea au fost ulterior închiriate către foşti angajaţi. Omul de afaceri pune declinul întregului grup de firme pe seama evoluţiei schimbului valutar, care l-a îndatorat neaşteptat de mult faţă de bănci.
„Din calculele noastre rezultă că în perioada 2008 – 2014, grupul de firme, în special Com Beton şi Remat, a plătit dobânzi, comisioane şi rate de aproximativ 16 milioane de euro, reprezentând aproape 85% din suma totală creditată. Această situaţie, începută în 2009, s-a menţinut şi la data deschiderii procedurii de insolvenţă a societăţii noastre, afectând gradul de îndatorare atât al societăţii, cât şi al întregului grup de firme”, a scris Comănescu în planul de reorganizare a firmei Remat.
În plus, începând cu august 2008, preţul la materia primă colectată a scăzut de la 550 – 580 dolari la 150 – 180 dolari în doar două luni şi i-a scăzut valoarea stocurilor cu 5 milioane dolari. Potrivit planului de reorganizare, la finalul lunii ianuarie 2016, Remat avea datorii de peste 95 milioane lei
Compania Remat a fost înfiinţată de Comănescu în 1991 şi în iunie 2014, când a intrat în concordat preventiv, avea 28 de centre de prelucrare a fierului vechi.