Asfaltare de drumuri şi modernizarea unui Liceu Tehnologic, obţinute de o primărie prin proiecte cu fonduri europene
BOTOSANI

Un liceu tehnologic din judeţul Botoşani va fi modernizat cu fonduri europene, iar mai multe tronsoane de drum vor fi asfaltate tot printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă. Ambele lucrări au fost obţinute la finanţare de Primăria Ungureni prin programul AFIR.

Asfaltare de drumuri şi modernizarea unui Liceu Tehnologic, obţinute de o primărie prin proiecte cu fonduri europene

Liceul Tehnologic din Plopenii mari va fi extins cu 7 săli de curs şi laboratoare, într-un proiect cu o finanţare de 500.000 de euro.

Contractul de finanţare a fost semnat, urmând să fie organizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. În prezent în liceu sunt două specializări, alimentar şi textil, însă se intenţionează şi crearea unei şcoli profesionale. Elevii sunt repartizaţi în câte două clase pentru fiecare an de studiu. Potrivit primarului Ilie Ivanache, perioada de implementare este de 33 de luni şi poate fi extinsă până la 36 de luni. 

Tot prin AFIR, în aceeaşi comună s-a reuşit contractarea unui proiect privind asfaltarea a două porţiuni de drum din satele Mihai Viteazu şi Vicoleni, pe o distanţă de 1,5 km în prima localitate şi 2 km în a doua. Alte tronsoane, în lungime totală de 4,7 km, vor fi reabilitate în zone anumite puncte de interes cum ar fi dispensarul, şcoala din Mândreşti sau cimitirul. Valoarea proiectului se ridică la un milion de euro. 

"În prezent se mai aşteaptă un aviz de la CFR, având în vedere că lucrarea de asfaltare cuprinde şi o traversare la nivel de cale ferată. În luna martie vom da drumul la licitaţia de execuţie şi sper să fie finalizate lucrările înainte de termenul prevăzut în proiect, 33 de luni", a declarat alesul local. 

Tot pe linia de finanţare din cadrul AFIR se aşteaptă avizul pentru modernizarea unui cămin cultural din satul Epureni, valoarea proiectului fiind de 200.000 de euro. 

Prin fonduri guvernamentale, prin programul PNDL 2, se are în vedere construcţia unei noi grădiniţe în satul Borzeşti, lucrările fiind estimate la 1,46 milioane de lei. De asemenea, prin fonduri locale se are în vedere modernizarea unei şcoli din satul Epureni, fiind bugetată o sumă de 1,5 milioane de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
188

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
191

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
275

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...