IONUT COSARCA si OVIDIU CORNEANU - Botosanenii care au unit lumea! VIDEO

IONUT COSARCA si OVIDIU CORNEANU - Botosanenii care au unit lumea! VIDEO

 Ionut Cosarca, Ovidiu Corneanu si Liviu Craciun  

Doi botosaneni au revolutionat lumea muzicala, desi nu in sensul tehnicii pure. Alaturi de un alt roman, cei doi tineri au demonstrat ca muzica uneste, inalta si darama bariere sau granite impuse de cultura, limbaj sau nivel social.

Prima orchestra virtuala si-a facut o intrare triumfala in lumea muzicii, fiind probabil pentru prima data cand internetul isi demonstreaza utilitatea si eficacitatea si in acest fel: nu exista spatiu si timp, exista muzica si daruire. 
 
Ionut Cosarca are 27 de ani. A fost elev al Liceului de Arta "Stefan Luchian" din Botosani, urmand apoi cursurile Conservatorului din Cluj, unde a studiat vioara. Muzica l-a purtat mai departe, astfel ca in anul 2007 paraseste Romania, fiind admis la University of Memphis, pentru  a urma un master in interpretare instrumentala si doctoratul.

Un alt botosanean, Ovidiu Corneanu, de asemenea absolvent al Liceului de Arta "Stefan Luchian", studiaza oboiul la Academia Nationala de Muzica din Bucureşti. Dupa doi ani de colaborare cu Opera Nationala din Bucuresti, Ovidiu Corneanu paraseste tara pentru a beneficia de o bursa in SUA, la aceeasi Universitate Memphis, institutie unde botosaneanul isi pregateste si doctoratul.

Cei doi botosaneni, alaturi de clujeanul Liviu Craciun, stabilit de asemenea in SUA si student al Universitatii din Memphis, au pus bazele primei Orchestre Virtuale din lume. Orchestra care propunea artistilor din lumea intreaga sa cante impreuna, fara insa a parcurge mii de kilometri pentru a se reuni, fara a investi timp sau sume imense. 

"Acest concept este realizat in vederea promovarii muzicii clasice tinerilor din intreaga lume. Am inceput sa lucram la idee in urma cu cateva luni, chiar am facut si un video pe care l-am postat pe youtube, in speranta ca lumea va intelege cat de cat ce vrem noi sa facem. Imediat dupa ce am postat video-ul, am inceput sa primim sute de emailuri cu mesaje pozitive de la oameni din intreaga lume", marturisea Ionut Cosarca in urma cu aproape un an.

Conceptul a fost foarte simplu: fiecare muzician care vrea sa ia parte in acest proiect a intrat pe website-ul www.littlesymphony.com, a descarcat partitura Canon-ului de Pachelbel a facut o inregistrare video pe care a postat-o apoi pe youtube, trimitand link-ul. Video-urile au fost reunite, iar la final a rezultat o orchestra virtuala.

Peste 100 de muzicieni, din 30 de tari! Un succes muzical, dar mai ales un produs artistic menit sa demonstreze unitatea, dar si necesitatea muzicienilor de a fi impreuna, un exemplu de solidaritate umana.

Muzicieni cunoscuti sau anonimi, de toate varstele, exprerimentati sau doar pasionati de muzica, au inregistrat cate un videoclip. Imaginile au fost apoi reunite, produsul final beneficiind si de un cor, dar si de un dirijor.

Numarul vizualizarilor pe You Tube (aproape 9000 la aceasta data, in numai doua saptamani), aprecierile venite din intreaga lume, dar mai ales imaginile impresionante, sunt de departe semnele unui proiect mondial bine coordonat, executat cu profesionalism si cu responsabilitate maxima fata de participantii la proiect. Urmariti Virtual Symphony: Pachelbel Canon in D (106 participanti, din 30 de tari)


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A încercat să se opereze singur folosind... flexul!

astăzi, 07:03
574

O plagă accidentală în zona gâtului, aceasta a fost prima constatare a medicilor în momentul în care au văzut care este starea bătrânului. Însă nu mică le-a f...

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
1184

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
213

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...