Cătălin Flutur vorbeşte despre "taberele şi cartelul" din PNL Botoşani, în prag de alegeri interne! "Vor să îşi perpetueze puterea"

Cu doar o zi înainte de Conferinţa de alegeri a noii conduceri a organizaţiei judeţene a PNL Botoşani, fostul lider al partidului, Cătălin Flutur, dă cărţile pe faţă şi vorbeşte despre cele două tabere existente în cadrul filialei locale. Totodată, Flutur şi-a manifestat susţinerea pentru ca la conducerea PNL Botoşani să ajungă deputatul Cristian Achiţei.

Cătălin Flutur vorbeşte despre "taberele şi cartelul" din PNL Botoşani, în prag de alegeri interne! "Vor să îşi perpetueze puterea"

Alegerile interne de sâmbătă, din cadrul organizaţiei judeţene a PNL Botoşani, vor fi clar o bătălie între două tabere. Pe de o parte senatorul Costel Şoptică, alături de susţinătorii săi, pe de altă parte deputatul Cristian Achiţei, ambii parlamentari candidând pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Fostul lider al PNL Botoşani, Cătălin Flutur, a ţinut să facă o serie de aprecieri vizavi de ceea ce se întâmplă în cadrul organizaţiei.

Flutur a declarat că, după rezultatul obţinut la alegerile parlamentare, deşi Botoşaniul a fost peste media pe ţară, se aştepta ca gestul său de a demisiona din fruntea organizaţiei să fie urmat şi de alţi colegi de la nivel local.

“În viaţa unui partid, odată la patru ani, se fac alegeri pentru funcţiile de conducere şi momentul este foarte important. Constat că pentru alegerile de mâine există un foarte mare interes. Deja clar sunt două tabere şi îmi pare rău că o parte din colegii mei nu au înţeles că nu sunt veşnici într-un partid. Eu am ştiut să îmi asum în iarnă, după pierderea alegerilor parlamentare, eşecul şi aş putea să iau pe mine toată vina cu toate că este clar că nu a fost doar vina mea, a fost a întregii echipe. Am sperat în primul rând că o parte din colegii mei din ţară, preşedinţi de filiale, să înţeleagă că electoratul îşi doreşte poate altceva acum şi m-am gândit că şi o parte din colegii din Botoşani, senatori de drept, vor înţelege acest lucru şi se vor retrage pentru a lăsa pe alţii poate mai plini de entuzism, poate cu alte idei în a manageria politic un partid, lucru care nu s-a întâmplat de altfel. Constat mai nou că este aşa ca un fel de cartel făcut din toţi foştii parlamentari PNL ai judeţului, domnii Şoptică, Gireadă, Roman, Grigoraş, ei toţi sunt într-o echipă, candidează, ceea ce nu mi se pare că este chiar foarte corect, fiecare cu sferele lui de influenţă”, a declarat Cătălin Flutur.

Acesta a spus că deja s-au pregătit bileţele cu numele celor din echipa deputatului Costel Şoptică care vor fi împărţite delegaţilor ce vor fi prezenţi la conferinţă

“Sunt bileţele pregătite, să nu se încurce delegaţii, ca domnii să îşi perpetueze puterea în partid. Eu îi rog pe delegaţii de la conferinţa de mâine să analizeze foarte bine situaţia să înţeleagă ce s-a întâmplat în Franţa unde dreapta şi stânga politică au pierdut amândouă, a venit un partid nou. Dacă nu o să înţelegem că trebuie o schimbare în conducerea partidului şi în a-l manageria politic putem să avem o soartă chiar mai rea decât în 2017. Să voteze nu cum li se spune ci ceea ce consideră ei că e mai bine pentru acest partid”, a mai precizat Flutur.

Întrebat dacă deputatul Cristian Achiţei ar putea fi un preşedinte de partid bun, Cătălin Flutur a spus: “Domnul Achiţei în primul rând nu a mai fost parlamentar, un loc meritat după multă muncă, şi ar putea să aducă o altă gândire în partid şi un alt mod de a face politică pentru că este şi bine organizat şi eu îl voi susţine”.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta