Dezvăluiri făcute de un fost parlamentar despre "caracatiţa Dragnea", care s-ar fi extins şi la Botoşani

Un fost deputat botoşănean a făcut, luni, în cadrul unei conferinţe de presă o serie de dezvăluiri privitor la modul în care s-ar fi făcut afacerile cu firma Tel Drum, care face obiectul unei anchete a DNA, societate care ar fi fost controlată de Liviu Dragnea, după cum precizează procurorii în ordonanţa de începere a urmăririi penală.

Cristian Roman, prim-vicepreşedinte al PNL Botoşani, susţine că a auzit o discuţie din care reieşea că firma Tel Drum ar avea o subsidiară şi în judeţul Botoşani. Roman a spus că la un moment dat judeţului Botoşani ar fi trebuit să îi fie alocaţi 300 de milioane de lei, cu condiţia ca o parte din bani să se întoarcă la această firmă.

 

“Am citit în presă despre caracatiţa Dragnea care s-ar fi extins în mai multe judeţe cu preşedinţi de Consilii Judeţene şi firma Tel Drum ar avea nişte subsidiare, posibil şi prin Botoşani una. Am să spun povestea celor 300 de milioane de lei. Într-una dintre guvernările PSD, posibil în descălecatul lui Ponta, un sol trimis de Dragnea la Botoşani vine cu năframă în vârf de băţ şi propune unor autorităţi locale alocarea unei sume de 300 de milioane de lei pentru judeţul Botoşani. Poate de frică, poate de prea multă cinste, poate de prea multă lăcomie, aceste 300 de milioane de lei au fost refuzate pentru că prin acel sol Dragnea ar fi sugerat ca 100 de milioane de lei să se întoarcă la firmele lui, la Tel Drum sau la una din subsidiare. În felul acesta, judeţul Botoşani a fost văduvit de o sumă extrem de importantă, 300 de milioane de lei”, a declarat Cristian Roman, în conferinţa de presă.

Fostul parlamentar a mai precizat că în vremurile când la conducerea judeţului se aflau social-democraţii aceştia nu reuşeau să se înţeleagă de la împărţirea banilor, iar Botoşaniul pierdea sume importante.

“Nu ştiu dacă povestea aceasta va face parte din marele dosar pe care îl lucrează DNA vizavi de subsidiarele firmei Tel Drum, dar am mai trăit vremurile astea până în 2004 când prefectul, cu primarul de la vremea respectivă, poate şi mai devreme, până în 2000, cu Cozmâncă şi cine mai era pe acolo nu se înţelegeau de la împărţirea banilor şi banii plecau la Bucureşti. Eu când am ajuns în MAI primul lucru care mi s-a reproşat de către cei care împărţeau banii mi s-a spus că au primit înapoi pentru că deştepţii de la Botoşani, PSD-işti fiind, nu au reuşit să se înţeleagă”, a mai spus prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Botoşani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o localitate din Botoșani: O bucătărie de vară a ars în totalitate din cauza unui scurtcircuit! (Foto)

astăzi, 09:00

Un incendiu s-a produs, ieri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Puțureni. O bucătărie de vară a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. ...

ANM: Un nou val de căldură intens și de lungă durată - Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni!

astăzi, 08:15

România se pregătește pentru o perioadă de vară intensă, cu temperaturi peste normalul perioadei și precipitații reduse în majoritatea regiunilor, conform estimărilor met...

Preot român în Serbia, al nouălea din cei 13 copii ai unei familii din Botoșani, cinci surori sunt călugărițe!

astăzi, 07:50

Situat în districtul Banatului de Sud, Alibunar este un sediu comunal de care aparțin zece localități și o parte din dunele Deliblății, o zonă turistică cu floră și faună specifice, &...