Preşedintele şi secretarul general al PNL, în turneu la Botoşani. "Nu vreau să conduc dintr-un fotoliu de la Bucureşti"

Aflat într-un turneu prin ţară, pentru că nu vrea să conducă PNL din fotoliu, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a ajuns duminică şi la Botoşani, însoţit de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău.

Preşedintele şi secretarul general al PNL, în turneu la Botoşani. "Nu vreau să conduc dintr-un fotoliu de la Bucureşti"

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Liderii liberali au venit la Botoşani, de la Arad, pentru a se întâlni cu oamenii de la Corlăteni, Roşiori (comuna Răchiţi), la Dobârceni, Blândeşti şi din oraşul Flămânzi, adică exact acolo unde în aceste zile au loc sărbători ale localităţilor respective.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a caracterizat periplul conducerii partidului prin aceea că şi-a luat rolul în serios şi că doreşte să viziteze fiecare judeţ pentru a se întâlni cu oamenii, cu membrii partidului pentru a le cunoaşte problemele.

"Ţara nu merge bine, chiar dacă PSD şi Guvernul Tudose se împăunează cu tot felul de creşteri economice, dacă întrebăm oamenii simpli de pe stradă dacă au resimţit creşterea economică şi procentele acesteia în buzunarul lor, o să vedeţi că nu s-au simţit absolut deloc pentru că această creştere economică nu are baze solide şi nu va aduce în viitorul apropiat şi pe termen scurt valoare adăugată României sau un nivel de trai mai bun românilor. Noi ne dorim ca partidul să devină un organism viu, ca PNL să fie implicat activ în ceea ce priveşte relaţia cu cetăţenii, să recâştigăm încrederea cetăţenilor şi electoratului de dreapta- mă refer la cetăţenii activi, cetăţenii care muncesc, mediul de afaceri care este atacat zilnic de Guvernul Tudose prin aceste măsuri care lovesc direct în inima angajatorilor", a declarat Robert Sighiartău.

Ludovic Orban
şi-a explicat vizita la Botoşani prin aceea că la Congres le-a promis colegilor de partid că nu va conduce PNL "dintr-un fotoliu de la Bucureşti, în spatele uşilor închise, aşteptând să vină oamenii la mine să-mi spună care sunt problemele".

Preşedintele PNL a subliniat că de două luni de zile se îndreaptă spre "România profundă". "Ţara nu este numai a Bucureştiului sau a capitalelor – reşedinţă de judeţ, România este formată din 3.300 de localităţi, de comunităţi locale cu personalitate, cu obiective, cu aspiraţii, iar obiectivul pe care îl am este să ajung în cei patru ani de mandat în cât mai multe localităţi, să cunosc cât mai mulţi oameni din România profundă, pentru a vedea exact cum trăiesc, pentru a afla problemele pe care le au, pentru a identifica împreună soluţii şi căi pentru a îmbunătăţi viaţa, a crea oportunităţi, pentru oameni ca să se împlinească, să aibă o carieră şi o viaţă decentă", a susţinut Ludovic Orban.

Potrivit liberalului, de la Congresul în urma căruia a fost ales preşedintele PNL, a vizitat 30 de judeţe şi aproape 200 de localităţi pentru a da un semnal că PNL, prin reprezentanţii săi din administraţie, trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor.

 

Spune-ne opinia ta