Sindicatele din Finanțe atrag atenția că angajații ANAF fac ore suplimentare, dar nu sunt plătiți - peste 17 milioane de lei neachitate lunar!

Sindicatele din Finanțe atrag atenția că angajații ANAF fac ore suplimentare, dar nu sunt plătiți - peste 17 milioane de lei neachitate lunar!

Totalul orelor suplimentare efectuate de angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la nivel national, este de 742.500 ore/luna, insemnand 17,82 milioane de lei neachitate lunar, conform datelor prezentate, luni, de Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante (FNSF).

Consiliul National al FNSF s-a reunit in sedinta extraordinara pentru a analiza declaratiile publice privind reducerile de personal, "in conditiile in care sistemul fiscal de colectare si administrare a bugetului national al Romaniei are un deficit de aproximativ 3.700 de functionari publici, generat de lipsa angajarilor de aproximativ 7 ani", a anuntat luni Federatia, intr-un comunicat de presa.

"Deficitul de personal a generat un volum mare de munca care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzator, dar nici nu este platit in consecinta. (...) Pe langa personalul insuficient, sistemul fiscal din Romania se confrunta de o lunga perioada cu dotari materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) si conditii uneori improprii pentru desfasurarea activitatii (sedii insalubre, lipsa spatii arhivare etc.) ", au subliniat reprezentantii Federatiei.

In perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul National al FNSF a purtat discutii cu ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, aducandu-i la cunostinta ca exista premisele declansarii unui conflict de munca la nivel national, care poate duce la blocarea activitatii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul statului, au mai mentionat reprezentantii Federatiei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
1453

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
3185

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
905

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...