E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

Pacientul fusese refuzat anterior de alte cinci centre de radiologie intervențională fie din cauza lipsei chiturilor pentru efectuarea intervenției, fie a lipsei de personal.

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

   Foto: newsbucovina.ro

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Suceava, dr. Dan Teodorovici, la SCJU Suceava a fost transferat sâmbătă după-amiaza cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, un pacient de 47 de ani cu accident vascular cerebral ischemic acut.

Sursa citată arată că simptomatologia pacientului a debutat la ora 11:30.

„A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolvă cheagul de sânge) la ora 14 la spitalul din Cluj. Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Județean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervențională”, a precizat dr. Dan Teodorovici, potrivit NewsBucovina.

El a spus că aceasta este prima solicitare de acest fel primită de SCJU Suceava dintr-un centru universitar și care a fost onorată, menționând că au mai fost solicitări din centre universitare, dar este primul pacient care s-a încadrat în timp util pentru efectuarea trombectomiei.

Procedura a fost efectuată cu succes reușindu-se extragerea cheagului, iar evoluția pacientului era bună.

„E important de precizat că pacientul a fost refuzat anterior de alte 5 centre de radiologie intervențională din cauza fie a lipsei chiturilor pentru efectuarea intervenției, fie din cauza lipsei de personal”, a subliniat dr. Dan Teodorovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
65

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
150

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
140

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...