Teren pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean pentru construcţia de locuinţe

Teren pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean pentru construcţia de locuinţe

Consilierii judeţeni, întruniţi vineri în şedinţă extraordinară, au aprobat darea în folosință gratuită a unui teren aparținând domeniului public al județului Botoșani, către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în vederea construirii de locuințe pentru salariați din domeniul sanitar botoșănean.

Terenul pe care urmează a fi ridicate locuințele pentru medici, în suprafață de 2.803 metri pătrați, se află pe strada Ștefan cel Mare, în curtea Secției de Contagioase.

Consiliul Judeţean va asigura din bugetul propriu resursele necesare pentru execuţia şi finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei, respectiv apă, canalizare, energie electrică, căi de acces, alei pietonale, până la recepţia la terminarea lucrărilor.

Terenul pe care urmează a fi ridicate locuințele pentru medici, în suprafață de 2.803 metri pătrați, se află pe strada Ștefan cel Mare, în curtea Secției de Contagioase.

În total, ANL ar urma să construiască 40 de locuințe, jumătate dintre acestea urmând a fi ridicate într-o primă etapă. La ora actuală sunt depuse peste 20 de cereri din partea unor medici care solicită punerea la dispoziție a unei locuințe de serviciu.

ANL a înștiințat Consiliului Județean, în luna iunie, că obiectivul de investiții este inclus în anul 2017 în lista de finanțare aferentă proiectului de construcții locuințe pentru tineri și specialiști din domeniul sănătății, destinate închirierii. Termenul limită până la care trebuie înaintate documentele de către Consiliul Județean este 21 iulie.

 

 

Spune-ne opinia ta