Se recalculează chiriile pentru locuinţele ANL din municipiul Botoşani

Toate chiriile pentru locuinţele ANL din municipiul Botoşani vor fi recalculate la început de an. Potrivit legislaţiei, care a fost modificată anul trecut, cuantumul chiriilor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe se stabileşte anual.

Se recalculează chiriile pentru locuinţele ANL din municipiul Botoşani

Locativa a solicitat încă din luna decembrie chiriaşilor să aducă documentele necesare pentru recalcularea chiriilor. Sumele pe care aceştia vor trebui să le plătească se modifică doar dacă li s-au modificat veniturile sau s-a schimbat numărul persoanelor care stau în locuinţă.

“Noi am solicitat la absolut toţi chiriaşii, chiar dacă îi deranjează pe dumnealor că trebuie să aducă alte documente, dar legea aşa spune. În timpul anului vor aduce doar cei care au modificări de venituri, număr de persoane. Noi am cerut încă din luna decembrie, astfel încât până la sfârşitul lunii ianuarie să avem toate documentele necesare pentru a recalcula. Toată lumea trebuie să înţeleagă că noi facem în baza legislaţiei actuale şi nu cum interpretează dumnealor, cine nu aduce documentele se va calcula chirie maximă, aşa scrie în lege”, a precizat Florinel Gornea, directorul societăţii Locativa.

Chiriile se vor calcula la cursul euro de la data de 30 octombrie 2017, principalul criteriu în baza căruia se stabilesc fiind veniturile chiriaşilor.

Cea mai mică chirie într-un bloc ANL, la Botoşani, este de doar 2,46 lei pe lună, fiind plătită de o familie cu cinci membri, din ANL Bucovina, iar cea mai mare chirie se ridică la 530 de lei, pentru un apartament cu patru camere.

În municipiul Botoşani sunt 780 de locuinţe ANL şi se mai construiesc câteva blocuri pe terenurile armatei de la ieşirea din municipiu spre Iaşi. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta