Locativa începe vânzarea locuinţelor ANL. Vezi de când!

Botoşănenii care locuiesc în imobile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) vor putea să cumpere apartamentele pentru care acum plătesc chirii, în unele cazuri extrem de mici.

Locativa începe vânzarea locuinţelor ANL. Vezi de când!

Directorul societăţii Locativa, Florinel Gornea, a precizat că în zilele următoare va fi aprobat un regulament de vânzare a acestor locuinţe, iar de la 1 ianuarie 2018 vor fi scoase la vânzare.

Deşi de-a lungul anilor au existat cereri din partea chiriaşilor de a cumpăra aceste locuinţe nu a fost posibil întrucât nu existau cărţile funciare.

Toată documentaţia a fost pusă acum la punct iar tranzacţia se poate efectua. 56 de cereri au fost depuse la Locativa pentru cumpărare, cele mai multe solicitări fiind în cartierul ANL Călugăreni.

Un metru pătrat într-o locuinţă ANL ajunge la aproximativ 350 de euro, apropiat de preţul pieţei.

“Documentaţia pentru vânzare este aproape gata, este primită. În prima şedinţă a Consiliului de Administraţie vrem să aprobăm un regulament de vânzare, săptămâna viitoare, şi începând cu data de 1 ianuarie vom scoate la vânzare locuinţele ANL. Se calculează preţul pe suprafaţa desfăşurată care este dată de cartea funciară. Cele mai multe cereri sunt în Călugăreni, unde s-au făcut şi documentaţiile. Se pare că vor începe şi în Bucovina”, a declarat Florinel Gornea.

Directorul Locativa se aşteaptă ca după vânzarea locuinţelor să fie persoane care să nu plătească ratele, existând posibilitatea ca ratele să fie achitate direct la Locativa, cu condiţia plăţii unui avans de 30%.

“La unii va o fi o uşoară problemă cu ratele. Noi la apartamentele vechi vândute în urmă cu 10-12 ani avem persoane care nu achită ratele şi intervenim, telefoane, acţionări în judecată. O persoană care are o rată de 120 de lei pe lună, sau chiar mai mică, nu plăteşte 6-7 luni, o dăm în judecată, câştigăm procesul”, a mai menţionat directorul Locativa.

 

 

Spune-ne opinia ta