Indemnizație REDUSĂ pentru membrii CA de la două societăți subordonate Consiliului Local. "Cer să plătim vaccinuri, lubrifianți..."

Indemnizație REDUSĂ pentru membrii CA de la două societăți subordonate Consiliului Local. "Cer să plătim vaccinuri, lubrifianți..."

Indemnizațiile și diurnele acordate membrilor Consiliilor de Administrație (CA) de la societățile Urban Serv și Modern Calor au fost un subiect intens dezbătut în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi.

Consilierul local Eugen Țurcanu a propus reducerea acestor indemnizații, care până acum au fost 1.200 de lei lunar, net, la care se mai adăuga o variabilă în cuantum de 1.200 de lei, acordată trimestrial. Propunerea lui Țurcanu a fost ca fiecare membru al CA să primească câte 548 de lei, cât este și indemnizația unui consilier local. Consilierul a criticat și sumele mult prea mari care se acordă pentru diurnă.

"Remunerația fixă să fie la nivelul indemnizației lunare a unui consilier local, 548 de lei net cât primim noi mi se pare suficient. Iar la contractul de mandat, totuși vorbim despre austeritate bugetară, despre faptul că primăria anul acesta merge foarte greu, și trebuie să le asigurăm printre altele diurnă în cuantumul sumei de 150 de lei pe zi. La unitatea pe care o conduc avem diurnă 17 lei. Să o stabilim la 20-30 de lei, ei nu sunt mai deosebiți ca noi. La alt alineat se spune că cheltuielile de cazare se vor deconta pentru cele din străinătate la 150 de euro pe zi. Am ieșit și eu în străinătate de multe ori... unde trimitem cu banii aștia, în Dubai, în locații de lux? Înțeleg că aceste CA-uri sunt de fapt niște agenții de turism, din câte văd eu în expunerea de motive", a spus Eugen Țurcanu.

Consilierul liberal a mai remarcat că unele cheltuieli cerute pentru membrii CA de la Urban Serv frizează ridicolul.

"Inclusiv vaccinurile trebuie să le plătim noi dacă pleacă undeva, au mers la absurd, ca să nu spun la limita bunului simț. La Modern Calor se spune că decontarea pe baza documentelor justificative a cheltuielilor de cazare, diurnă, transport, și a altor cheltuieli în limitele stabilite prin lege și bugetele anuale ale societății. În schimb, la Urban Serv avem o pagină întreagă de facilități și accesorii, să plătim lubrifianții, nu știu de care, poate au probleme, deplasări cu mijloace auto, e o mizerie. Noi știu că aveam un membru acolo care venea din altă localitate, dădeam 150 de lei pe zi, plus 1.200 de lei, plus variabilă, cazare, masă benzină, ulei, aditivi", a mai spus Țurcanu.

În urma dezbaterilor, s-a stabilit ca indemnizația membrilor CA de la cele două societăți subordonate Consiliului Local să fie în cuantum lunar net de 548 de lei, la care se adaugă o variabilă, care reprezintă încă o indemnizație, acordată o dată la trei luni. Acestea se vor majora dacă vor crește și salariile primarului și ale viceprimarului. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

astăzi, 13:37
203

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

astăzi, 13:13
1030

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

astăzi, 12:28
451

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...