Solicitare pentru majorarea preţului pentru energia termică. Cu cât s-ar putea scumpi!

Solicitare pentru majorarea preţului pentru energia termică. Cu cât s-ar putea scumpi!

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea preţurilor locale ale energiei termice se va regăsi pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 31 ianuarie.

Potrivit referatului de specialitate, societatea Modern Calor solicită majorarea preţului de producţie de la 152,94 lei/Gcal la 166,53 lei/Gcal, această majorare ducând la creşterea preţului local pentru populaţie şi agenţi economici de la 360,99 lei/Gcal la 377,16 lei/Gcal.

Subvenţia acordată populaţiei de la bugetul local este de 196,99 lei/Gcal. Din totalul de 42.820 de locuinţe existente în municipiul Botoşani, la sfârşitul lunii decembrie 2017 erau branşate la sistemul centralizat de încălzire 11.086.

Prin majorarea preţului, automat ar însemna şi o creştere a subvenţiei acordată de municipalitate. 

“Păstrarea preţului local de facturare al energiei termice livrată populaţiei de 164 lei/Gcal poate fi posibilă prin aprobarea de către Consiliul Local a creşterii subvenţiei unitare de la 196,99 lei la 213,16 lei/Gcal, adică 56,52% din preţul local al energiei termice”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre, unde se mai menţionează că dacă din anul 2020 acordarea subvenţiei nu se va mai prelungi preţul de facturare către populaţie va fi de 377,16 lei/Gcal şi va fi plătit integral de către populaţie.

Această majorare va duce şi la creşterea preţului facturat pentru agenţii economici.

Consilierii locali sunt cei care vor decide dacă se impune majorarea preţului pentru energia termică. 

 

Spune-ne opinia ta