Explicaţii cerute de primar membrilor AGA de la Modern Calor. "Lăsaţi-i să vorbească"

Explicaţii cerute de primar membrilor AGA de la Modern Calor. "Lăsaţi-i să vorbească"

În ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local de anul acesta consilierii au fost informaţi, printr-un material, despre situaţia indicatorilor financiari de la societatea Modern Calor.

Primarul Cătălin Flutur a cerut ca membrii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la această societate să ofere o serie de explicaţii vizavi de aceşti indicatori, în condiţiile în care se va ajunge în situaţia de a se plăti membrilor Consiliului de Administraţie o cotă variabilă din profit, care nu este deloc de neglijat.

Edilul a atras atenţia că dacă nu vor acţiona responsabil membrii AGA vor ajunge să plătească din propriile buzunare şi a acuzat că social-democraţii care fac parte din această structură nu sunt lăsaţi să îşi spună punctul de vedere.

“Poate colegii noştri reprezentanţi în AGA ne pot spune ceva despre acest lucru, pentru că vorbim de indicatori de performanţă şi dacă ei sunt aranjaţi în aşa fel încât să fie favorabili, sau aleşi cei care să fie favorabili, o să plătim acea cotă variabilă membrilor Consiliului de Administraţie care se duce peste indemnizaţia normală şi vrem să ştim de când o plătim, de la începutul anului sau de când a fost aprobată în Consiliu, că nu e pusă aşa de dragul de a fi pusă. E pusă cu schepsis. Vă rog cine sunteţi în AGA luaţi-vă mandat că dacă nu o să ajungeţi să plătiţi dumneavoastră sume, că vine Curtea de Conturi. Am înţeles că numai cineva vorbeşte şi am să întreb colegii de la PSD care sunt în AGA numiţi contrar legii, că legea spune clar să se facă proporţional cu prezenţa în Consiliul Local, aţi votat doi, dar însemna unu şi unu. Nu trebuie să le spuneţi acuma dumneavoastră ce trebuie să spună, sunt responsabili pentru ceea ce fac acolo, atât în AGA cât şi în CA.  Lăsaţi-i să vorbească şi ei”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Viceprimarul Cosmin Andrei a intervenit şi a spus că membrii AGA nu sunt dirijaţi ce să facă şi a solicitat ca hotărârile acestei structuri să fie trecute şi prin Consiliul Municipal pentru a nu exista disucţii şi interpretări.

“Sunteţi supărat astăzi pe noi, vă înţeleg. Sub nicio formă nu încerc să pun pumnul în gura nimănui. Am o rugăminte către colegii din AGA pe care dumneavoastră încercaţi să îi puneţi în dificultate, dacă vor trebui să stabilească alte sume pentru indicatorii realizaţi să participe la realizarea profitului să vină cu hotărârea în Consiliul Local, ca să nu vorbim de majorităţi. Rog să treacă cu această decizie prin Consiliul Local”, a spus Andrei. 

 

Spune-ne opinia ta