Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Medicul Iulian Preda, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chirurgi la nivelul județului Botoșani, „dezvăluie” care este definiția gărzii.

Ce spune un apreciat medic despre gărzile angajaților din sănătate: „Doctorii trebuie să doarmă în gardă” (video)

Cadrul medical, care este și șeful Secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, spune că „doctorii trebuie să doarmă în gardă.”

Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă. Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă. Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cadrul medical a explicat că din septembrie intră cu opt chirurgi să facă 60 de gărzi, deoarece doi dintre colegii săi se află în situații medicale deosebite.

Echipa mea este de zece chirurgi. Am doi colegi care sunt în situații medicale severe, nu intru în detalii că nu e frumos. Eu în septembrie voi intra cu opt chirurgi să fac 60 de gărzi. Am reușit și am adus-o cât de cât pe Alina Humuș de la Dorohoi și o să încerc să mai găsesc unul, doi chirurgi, pentru că este foarte greu. Noi suntem echipe de doi”, a completat dr. Iulian Preda.  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
286

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The Motans...

Sute de vizitatori în a doua zi de Târg la Popăuți. Ionică Nechifor: „Agricultura este ramura care are ponderea cea mai mare în județul Botoșani” (galerie foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
336

A doua zi a celei de-a XVI-a ediție a Târgului Regional de Zootehnie – utilaje agricole și produse tradiționale a adunat sute de spectatori.Evenimentul a început la ora 11:30 ...

Sute de botoșăneni au cântat alături de Ștefan Bănică pe scena de la Cornișa! (galerie foto)

Duminică, 12 Mai 2024
1469

Îndrăgitul artist a știut să îi țină alături și să îi facă să cânte împreună cu el atât pe cei mai mici dintre botoșăneni, cât și pe cei mai mar...